Рецепт Гарбузовий кекс від Юсяни с фото

Гарбузовий кекс від Юсяни

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет беременным всем остальным на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Хочете, пригощу вас обалденно смачним кексом з гарбуза? Готується він дуже просто, а результат перевершує всі очікування! А аромат... прянощі, цитрусові, гарбуз... що може бути ще смачнішим? Хочу також зауважити, що цей кекс виходить дуже-дуже пишним, тому форму беріть максимально глибоку. Цей рецепт дала дівчина на ім'я Юся, в її честь його і назвала. Спробуйте!

Теги

тыква, специи, цитрусовые

Ингредиенты

  • 3,5 склянки борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • по 1/2 ч. л. порошку гвоздики, мускату та запашного перцю (тут можна обрати на смак)
  • 2,5 склянки цукру
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 1 склянка рослинної олії
  • 4 яйця
  • Гарбузове пюре 400-450г

Приготовление

  1. Ось такі продукти нам знадобляться для нашого смачного кексу:

    Продукти для кексу
    Продукти для кексу
  2. Перш за все чистимо і нарізаємо кубиками гарбуз, відправляємо його в духовку запікатися доти, доки він не стане м'яким.

    Нарізаємо гарбуз
    Нарізаємо гарбуз
  3. Тепер з'єднуємо всі сухі інгредієнти: сіль, борошно, прянощі та розпушувач.

    Змішуємо сухі інгредієнти
    Змішуємо сухі інгредієнти
  4. В окремому посуді збиваємо два види цукру, яйця та соняшникову олію.

    Збиваємо яйця, цукор та олію
    Збиваємо яйця, цукор та олію
  5. Тим часом наш гарбуз спікся. Розминаємо його виделкою до однорідної маси.

    Робимо з гарбуза пюре
    Робимо з гарбуза пюре
  6. Додаємо гарбуз до збитих яєць, цукру та олії.

    Додаємо гарбуз
    Додаємо гарбуз
  7. Поступово висипаємо всі сухі інгредієнти. Продовжуємо збивати на повільній швидкості.

    Додаємо сухі інгредієнти
    Додаємо сухі інгредієнти
  8. Я ще додала родзинки та цедру апельсина. Ось така суміш у нас вийшла.

    Додаємо родзинки та цедру апельсина
    Додаємо родзинки та цедру апельсина
  9. Виливаємо тісто у форму з високими бортиками, оскільки кекс дуже сильно піднімається під час випікання. Випікаємо за температури 180 градусів приблизно 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

    Виливаємо тісто у форму, змащену олією
    Виливаємо тісто у форму, змащену олією
  10. Наш кекс готовий! Можна прикрасити його цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю. Також господиням на замітку: замість одного кексу можна спекти багато маленьких!

    Кекс готовий
    Кекс готовий
  11. На розрізі видно пористу структуру тіста. Шкода, що аромат через монітор не передається...

    Гарбузовий кекс від Юсяни
    Гарбузовий кекс від Юсяни
Оценка 5 / 5 на основе 11287
Домашняя
тыква, специи, цитрусовые
PT60M
PT60M
0

Комментарии