Рецепт Торт-еклер «Карпатка» с фото

Торт-еклер «Карпатка»

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным веганам на детский праздник на каждый день

Цей торт свого часу мене вразив тим, що готується дуже швидко і просто. Його ніжний, вишуканий смак порадує як дітей, так і дорослих. Спробуйте!

Теги

мука, яйца, молоко

Ингредиенты

  • 5 яєць
  • 100 г маргарину
  • 1 склянка води
  • 1 склянка борошна
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. розпушувача

Для крему:

  • 3 склянки молока
  • 1 склянка цукру
  • 4 ст. л. борошна (80 г)
  • 4 ст. л. крохмалю (80 г)
  • 2 яєчні жовтки
  • 2 г ваніліну
  • 200 г вершкового масла

Приготовление

  1. Спочатку готуємо тісто. Воно дуже схоже на тісто для улюблених еклерів всіма. Беремо воду, маргарин, сіль та ставимо на вогонь.

    Кип'ятимо воду, маргарин та сіль
    Кип'ятимо воду, маргарин та сіль
  2. Як тільки вода закипить і маргарин розтане - відразу висипаємо всю борошно, ретельно помішуючи тримаємо на вогні ще 1-2 хв.

    Висипаємо борошно
    Висипаємо борошно
  3. В кінці додаємо розпушувач. Відставляємо наше тісто охолоджуватися до кімнатної температури, а потім по одному вбиваємо туди яйця. Розмішуємо їх вінчиком або міксером.

    Вбиваємо по одному яйця
    Вбиваємо по одному яйця
  4. Змащуємо деко маслом. А духовку розігріваємо до 200 градусів.

    Змащуємо деко маслом
    Змащуємо деко маслом
  5. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 20-30 хвилин. Випікати можна одним коржем, а можна розділити на кілька разів. Я випікала одним, потім розрізала його на три частини.

    Виливаємо тісто
    Виливаємо тісто
  6. Тим часом готуємо наш пудинг-крем. 1 склянку молока змішуємо з борошном, крохмалем, жовтками, ваніліном. Це маса No1.

    Робимо масу No1
    Робимо масу No1
  7. Окремо в каструльці ставимо на вогонь решту два склянки молока. Як тільки молоко нагріється - висипаємо цукор.

    Додаємо цукор
    Додаємо цукор
  8. Як тільки молоко закипить - додаємо масу No1, добре перемішуючи і варимо ще кілька хвилин до появи бульбашок.

    Додаємо масу No1
    Додаємо масу No1
  9. Як тільки коржі спеклися, розрізаємо на дві-три частини і змащуємо кожен корж охолодженим кремом.

    Змащуємо кожен корж
    Змащуємо кожен корж
  10. Найверхніший корж можна не змащувати кремом, а посипати цукровою пудрою. І саме так я і збиралася зробити, але потім зрозуміла, що в мене залишився крем, довелося його застосувати на верх торта. Далі, прикрашаємо на свій смак та настрій. Я трохи присипала залишками коржа.

    Готовий торт
    Готовий торт
  11. Готовий торт у розрізі:

    Торт
    Торт "Карпатка" у розрізі
Оценка 5 / 5 на основе 12269
Домашняя
мука, яйца, молоко
PT45M
PT45M
0

Комментарии

swatchq
swatchq

Смотрится не плохо, надо будет попробовать.