
Пиріжки з рідкого тіста, смажені
Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое жарить плита всем остальным на природу на каждый день
Цих пиріжків я вперше спробувала кілька років тому в маленькій кав’ярні в Криму. З тих пір я марно намагалася знайти хоча б схожий рецепт. Але ось нещодавно в інтернеті натрапила на один рецепт і щось мені підказало, що це саме те, що я шукаю! Дуже смачні пиріжки, спробуйте і переконайтеся самі!
Теги
Ингредиенты
- вода - 800 мл
- борошно - 1 кг
- сухі дріжджі - 1 пакетик (11г) або 35 г свіжих
- цукор - 35 г
- сіль - 0,5 ст.л.
- олія рослинна - 500-600 г
Начинка:
- картопля - 1 кг
- цибуля смажена - 3 шт
- сіль
- перець
Приготовление
Для приготування пиріжків нам знадобляться такі інгредієнти:
Інгредієнти для пиріжків Спочатку готуємо тісто. У теплій воді розводимо дріжджі і даємо їм постояти 10 хвилин. Зверху має утворитися отака шапочка:
Опара для тіста Потім додаємо сіль, цукор і всю борошно. Замішуємо тісто, можна міксером. Увага: тісто має бути рідким! Ось такої консистенції:
Рідке тісто для пиріжків Беремо окремо невеличку мисочку і наливаємо туди олію. Вона потрібна нам для того, щоб мочити туди руки під час ліплення пиріжків. Тісто дуже специфічне, сильно липне до рук, тому необхідно тримати руки весь час змоченими.
Руки змочуємо олією Приступаємо до найцікавішого - ліплення пиріжків. Руками в олії відриваємо від тіста невеличкий кульок, розминаємо його на долоні у плаский коржик.
Робимо з тіста коржик Кладемо начинку. Я робила пиріжки з картоплею, але сюди підійде абсолютно будь-яка начинка. Дуже смачно робити їх з курячими або яловичими нутрощами, сиром.
Кладемо начинку Загортаємо наш пиріжок. Завдяки тому, що тісто рідке, пиріжок ліпиться чудово. Але не забувайте змочувати руки олією, інакше тісто буде сильно липнути до рук.
Сформований пиріжок А тим часом на плиті має стояти каструля з олією. Олії має бути багато, щоб вона покривала пиріжки. Пиріжки кладемо у розігріту олію і смажимо на маленькому вогні до золотистого кольору. Хоч пиріжки печуться 1-2 хвилини з кожного боку, вони встигають повністю пропектися!
Пиріжки смажаться Незабаром ви переконаєтесь, що пиріжки виходять надзвичайно м'якими, повітряними, буквально тануть у роті. І незважаючи на велику кількість олії, вони не здаються «важкими» для шлунку. Приємного апетиту!
Пиріжки готові!
Комментарии
Спасибо за хороший и вкусный рецепт! Пирожки — в них заключена вся история кулинарного развития славянских народов, а они сами стали частью многих русских традиций