
Сметанні кекси
Рецепт на 20 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Кекси люблять усі, а сметанні - і поготів! Вони завжди виходять ніжними і повітряними. До того ж, їх приготування не займає багато часу, так що, господині - сміливо за роботу!
Теги
Ингредиенты
- Яйця - 3-4 штуки
- Цукор - 1 склянка (можна менше, за бажанням)
- Сметана - 120 г (півсклянки)
- Масло (вершкове або рослинне) - 4 ст. ложки
- Борошно - 2 склянки
- Родзинки - за бажанням
- Ванілін - 1 пачка
- Сода - 1/3 чайної ложки
- Цукрова пудра
Приготовление
Спочатку розтираємо яйця з цукром і ваніліном.
Збивати можна як міксером, так і вінчиком.
Збиваємо Далі, додаємо сметану і обережно продовжуємо збивати. Можна до цієї відповідальної справи залучити помічників)))
Наливаємо сметану Попередньо розтоплюємо на водяній бані рослинне масло (я брала його) і вливаємо в тісто. Додаємо масло.
Додаємо масло Борошно змішуємо з содою і додаємо в тісто. Тісто має вийти як густа сметана.
Додаємо борошно змішане з содою Родзинки попередньо заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Після цього воду зливаємо, родзинки сушимо паперовим рушником. Для того, щоб родзинки не осіли в тісті на дно, їх потрібно обваляти попередньо в борошні.
Родзинки в борошні Формочки змащуємо маслом і виливаємо тісто. Тісто краще наливати не до країв, так як воно ще підніматиметься в процесі випічки.
Тісто у формочках Відправляємо кекси до духовки, приблизно на 20-30 хвилин (в залежності від духовки). Випікати при температурі 200 градусів.
Формочки з тістом у духовці Кексики ростуть як на дріжджах)))) Готовий результат Посипаємо кекси цукровою пудрою і швиденько кличемо всіх до чаю!!! Смачного!
Сметанні кекси готові

Комментарии
Быстры в приготовлении и очень вкусные!!! (хотя изюма не было под рукой,домочадцам очень понравились!!! Спасибо!!!!!!!!
Супер кексики получились! Хотя я готовила без изюма! Течто не дорогое и шикарное!
Очень вкусные кексики!Правда мы добавляем в тесто щепотку соли и соду гасит уксусом. Получается очень вкусно.
Спасибо за хороший и вкусный рецепт! Том ям — это национальное блюдо Таиланда или традиционный кисло-острый суп, который готовят на основе куриного бульона. Если перевести название супа дословно, то получится: «кипятить тайский острый салат»