
Гарбузовий чізкейк з хрусткою горіховою скоринкою та сметанним кремом
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям от 1 до 3 лет подросткам всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день
А ви знали, що чізкейк можна зробити з гарбуза? Я дізналася порівняно недавно. І відразу полюбила цей чудовий десерт! Половина сиру в його начинці замінюється гарбузовим пюре, від чого чізкейк стає надзвичайно легким і повітряним. Варіантів його приготування стільки ж, скільки і варіантів звичайного чізкейку. Мені подобається ось цей: зі сметанним кремом, що додає кислинки, і хрусткою посипкою, що нагадує мюслі. У такому вигляді чізкейк не відразу і розпізнаєш. Робиться цей десерт не складно, але недбалості не потерпить. Вкладіть у нього душу, і ви отримаєте приголомшливий результат!
Теги
Ингредиенты
Для основи:
- 1 склянка борошна
- 3/4 склянки коричневого цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 150 г вершкового масла
- 1 склянка мелених горіхів (будь-яких)
- 3/4 склянки вівсяних пластівців
Крім того:
- 250 г сиру типу Філадельфія (я взяла рікотту)
- 1 склянка гарбузового пюре
- 1/2 склянки цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. меленої кориці
Для верху:
- 1 склянка сметани
- 2 ст. л. ванільного цукру
Приготовление
Застелити форму пергаментним папером або фольгою. Духовку розігріти до 180С. З'єднати всі інгредієнти для основи та перемішати, щоб вийшла велика крихта (я розтираю руками).
розтерти в крихту усі інгредієнти для основи Приблизно 1/3 крихт висипати на деко і підрум'янити протягом 15 хвилин, один раз перемішавши.
1/3 крихт висипати на деко і підрум'янити Решту крихт висипати у форму, утрамбувати і пекти в духовці приблизно 25-30 хвилин.
решту крихт висипати у форму В цей час робимо начинку. Збити сир з цукром і яйцем. Додати гарбузове пюре і корицю.
змішати сир з яйцем, цукром і гарбузом Цю начинку вилити у форму на основу і поставити назад у духовку випікатися ще на 20-30 хвилин.
начинку вилити у форму на основу Збити 1 склянку сметани з 2 ст. л. ванільного цукру.
збити 1 склянку сметани з 2 ст.л. ванільного цукру Вилити суміш на гарбузову начинку і поставити знову, випікати ще на 5-10 хвилин.
вилити суміш на гарбузову начинку Вийняти форму з духовки, охолодити, посипати і злегка притиснути рум'яні крихти по поверхні.
посипати рум'яними крихтами Поставити чізкейк у холодильник мінімум на 2 години, а краще - на ніч.
поставити на холод Готовий чіз краще розрізати гострим гарячим ножем.
розрізати Смачного чаювання!
чізкейк готовий
Комментарии
Замечательный пирог!
Действительно вкусно!!! Обожаю выпечку из тыквы, а здесь ее как раз в меру. Плюс сочетание с творогом обалденное!