Рецепт Гарбузовий чізкейк з хрусткою горіховою скоринкою та сметанним кремом с фото

Гарбузовий чізкейк з хрусткою горіховою скоринкою та сметанним кремом

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям от 1 до 3 лет подросткам всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день

А ви знали, що чізкейк можна зробити з гарбуза? Я дізналася порівняно недавно. І відразу полюбила цей чудовий десерт! Половина сиру в його начинці замінюється гарбузовим пюре, від чого чізкейк стає надзвичайно легким і повітряним. Варіантів його приготування стільки ж, скільки і варіантів звичайного чізкейку. Мені подобається ось цей: зі сметанним кремом, що додає кислинки, і хрусткою посипкою, що нагадує мюслі. У такому вигляді чізкейк не відразу і розпізнаєш. Робиться цей десерт не складно, але недбалості не потерпить. Вкладіть у нього душу, і ви отримаєте приголомшливий результат!

Теги

тыква, сметана, орехи

Ингредиенты

Для основи:

  • 1 склянка борошна
  • 3/4 склянки коричневого цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 150 г вершкового масла
  • 1 склянка мелених горіхів (будь-яких)
  • 3/4 склянки вівсяних пластівців

Крім того:

  • 250 г сиру типу Філадельфія (я взяла рікотту)
  • 1 склянка гарбузового пюре
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. меленої кориці

Для верху:

  • 1 склянка сметани
  • 2 ст. л. ванільного цукру

Приготовление

  1. Застелити форму пергаментним папером або фольгою. Духовку розігріти до 180С. З'єднати всі інгредієнти для основи та перемішати, щоб вийшла велика крихта (я розтираю руками).

    розтерти в крихту усі інгредієнти для основи
    розтерти в крихту усі інгредієнти для основи
  2. Приблизно 1/3 крихт висипати на деко і підрум'янити протягом 15 хвилин, один раз перемішавши.

    1/3 крихт висипати на деко і підрум'янити
    1/3 крихт висипати на деко і підрум'янити
  3. Решту крихт висипати у форму, утрамбувати і пекти в духовці приблизно 25-30 хвилин.

    решту крихт висипати у форму
    решту крихт висипати у форму
  4. В цей час робимо начинку. Збити сир з цукром і яйцем. Додати гарбузове пюре і корицю.

    змішати сир з яйцем, цукром і гарбузом
    змішати сир з яйцем, цукром і гарбузом
  5. Цю начинку вилити у форму на основу і поставити назад у духовку випікатися ще на 20-30 хвилин.

    начинку вилити у форму на основу
    начинку вилити у форму на основу
  6. Збити 1 склянку сметани з 2 ст. л. ванільного цукру.

    збити 1 склянку сметани з 2 ст.л. ванільного цукру
    збити 1 склянку сметани з 2 ст.л. ванільного цукру
  7. Вилити суміш на гарбузову начинку і поставити знову, випікати ще на 5-10 хвилин.

    вилити суміш на гарбузову начинку
    вилити суміш на гарбузову начинку
  8. Вийняти форму з духовки, охолодити, посипати і злегка притиснути рум'яні крихти по поверхні.

    посипати рум'яними крихтами
    посипати рум'яними крихтами
  9. Поставити чізкейк у холодильник мінімум на 2 години, а краще - на ніч.

    поставити на холод
    поставити на холод
  10. Готовий чіз краще розрізати гострим гарячим ножем.

    розрізати
    розрізати
  11. Смачного чаювання!

    чізкейк готовий
    чізкейк готовий

Оценка 5 / 5 на основе 11189
Домашняя
тыква, сметана, орехи
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Ольга
Ольга

Замечательный пирог!

Harmony
Harmony

Действительно вкусно!!! Обожаю выпечку из тыквы, а здесь ее как раз в меру. Плюс сочетание с творогом обалденное!