Рецепт Повітряний гарбузовий кекс з горіхами с фото

Повітряний гарбузовий кекс з горіхами

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Простий рецепт гарбузового кексу, легкого і повітряного через велику кількість яєць. Ця особливість і відрізняє його від стандартних кексів.

Теги

тыква, грецкие орехи, яйца

Ингредиенты

  • 300 г гарбуза
  • 8 ст. л. цукру
  • 4 яйця
  • 1 апельсин (або інший цитрус)
  • 160 г борошна
  • 150 г будь-яких горіхів (у мене грецькі)
  • щіпка солі
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • ваніль

Приготовление

  1. Горіхи змолоти в блендері. Гарбуз почистити і натерти. З апельсина зняти цедру і видавити сік.

  2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.

    жовтки розтерти з цукром
    жовтки розтерти з цукром
  3. Додати гарбуз, ваніль, сік, цедру і горіхи.

    додати гарбуз, ваніль, сік, цедру і горіхи
    додати гарбуз, ваніль, сік, цедру і горіхи
  4. Білки поставити збиватися зі щіпкою солі.

  5. В цей час всипати в тісто просіяне борошно і розпушувач та добре перемішати.

    всипати борошно
    всипати борошно
  6. Збиті в міцну піну білки обережно ввести в тісто, намагаючись зберегти повітряність.

    додати збиті білки
    додати збиті білки
  7. Тісто викласти у змащену маслом форму і випікати 30-40 хвилин при t-180°С до рум'яної скоринки. Готовність перевіряти зубочисткою.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  8. Кекс охолодити у формі. Викласти на блюдо і нарізати.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  9. Смачного!

    кекс готовий
    кекс готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11175
Домашняя
тыква, грецкие орехи, яйца
PT60M
PT60M
0

Комментарии