
Повітряний гарбузовий кекс з горіхами
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Простий рецепт гарбузового кексу, легкого і повітряного через велику кількість яєць. Ця особливість і відрізняє його від стандартних кексів.
Теги
Ингредиенты
- 300 г гарбуза
- 8 ст. л. цукру
- 4 яйця
- 1 апельсин (або інший цитрус)
- 160 г борошна
- 150 г будь-яких горіхів (у мене грецькі)
- щіпка солі
- 1,5 ч. л. розпушувача
- ваніль
Приготовление
Горіхи змолоти в блендері. Гарбуз почистити і натерти. З апельсина зняти цедру і видавити сік.
Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.
жовтки розтерти з цукром Додати гарбуз, ваніль, сік, цедру і горіхи.
додати гарбуз, ваніль, сік, цедру і горіхи Білки поставити збиватися зі щіпкою солі.
В цей час всипати в тісто просіяне борошно і розпушувач та добре перемішати.
всипати борошно Збиті в міцну піну білки обережно ввести в тісто, намагаючись зберегти повітряність.
додати збиті білки Тісто викласти у змащену маслом форму і випікати 30-40 хвилин при t-180°С до рум'яної скоринки. Готовність перевіряти зубочисткою.
викласти тісто у форму Кекс охолодити у формі. Викласти на блюдо і нарізати.
пекти до готовності Смачного!
кекс готовий
Комментарии