
Пиріг з грушами та карамеллю
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам дуже простий, але дуже ніжний та вишуканий пиріг. Головне тут - це поєднання груш зі сметанною карамеллю. Решту можете придумувати на свій смак.
Теги
Ингредиенты
Потрібно:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г цукрової пудри
- щіпка солі
- трохи холодної води
А також:
- 5-6 груш
- 250 мл вершків
- 150 г цукру (або менше)
- 100 мл води
- 2 яйця
- ваніль
- шматочки шоколаду (за бажанням)
Приготовление
Зробити стандартне пісочне тісто: борошно просіяти з сіллю та цукром і розтерти в крихту з холодним маслом. Потім влити яйце і швидко замісити тісто. Якщо тісто сильно кришиться, то додати води. Тісто зкрутити в кулю і покласти в холодильник на півгодини, а потім викласти в форму з бортиками і покласти в морозилку.
Груші почистити і нарізати тонкими скибочками. Викласти скибочки на заморожений корж та випікати при t-200С хвилин 15.
викласти груші на тісто В цей час приготувати карамельний крем. Воду з цукром покласти в каструльку, поставити на сильний вогонь і варити до невеликого потемніння.
проварити цукор з водою Потім влити вершки, додати ваніль та прогріти до однорідності.
влити вершки Охолодити і збити у крем яйця. Якщо крем не охолодити, яйця можуть зсістися.
додати яйця Добре перемішати і залити цим кремом груші.
залити кремом груші За бажанням можна накинути зверху шматочки темного шоколаду (мені це дуже подобається).
додати шоколад Пекти хвилин 30-40 при t-170С.
пекти до готовності Подавати можна і теплим, і охолодженим. Смачного!
пиріг готовий
Комментарии