
Зелена піца з помідорами та блакитним сиром
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Итальянская кухня подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Зеленою ця піца зветься тому, що замість томатного соусу в ній використовується соус песто. Плюс в саме тісто додається зелений базилік. У нас базилік продається лише фіолетовий, тому кольорова гамма піци була трохи мною порушена. Це була моя перша зелена піца, і тепер мені вже здається, що далеко не остання. Ніжна, легка, ароматна! Настільки чудова, що ми з подружкою за вечір з'їли її всю! Обов'язково спробуйте приготувати таку!
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 200 г борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- 2/3 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ст. л. рослинної олії
- 120 мл теплої води
Додатково:
- 200 г соусу песто
- 100 г кеш'ю
- 200 г сиру з блакитною цвіллю
- 200 г моцарелли
- пучок базиліку
- 2-3 помідори
Приготовление
-
Борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення в центрі, всипати туди дріжджі, сіль та цукор і влити олію та воду.
просіяти борошно, додати інші інгредієнти -
Замісити тісто, накрити його і поставити в тепле місце на 30 хвилин підходити.
замісити тісто -
В цей час підготувати продукти для начинки.
Подрібнити базилік (тільки листя). Кеш'ю трохи порубати ножем. Натерти блакитний сир і моцареллу. Помідори нарізати тонкими пластинами.
підготувати продукти для начинки -
Через 30 хвилин тісто знову трохи замісити, додавши в нього подрібнений базилік.
додати в тісто базилік -
Залишити ще на 15 хвилин. Потім розкачати у коло і викласти або у форму, або на деко, вистелене папером.
викласти тісто у форму -
Змастити тісто соусом песто, посипати блакитним сиром.
змастити соусом, посипати сиром -
Потім викласти помідори, присипати горіхами і зверху густо посипати моцарелою.
викласти помідори та кеш'ю посипати моцарелою -
Пекти у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці 10-12 хвилин.
пекти 10 хвилин -
Подавати гарячою.
піца готова
Комментарии