
Свинина в пряній паніровці з журавлиновим соусом
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить просто блюдо недорогое запекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на природу на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Були у мене на днях гості. Довго думала, що б такого смачненького приготувати, переглянула купу різних рецептів, і ось нарешті потрібний був знайдений. Страва вийшла відмінною, гостям і чоловікові дуже сподобалося, і м'ясо практично миттєво випарувалося.
Теги
Ингредиенты
- м'якоть свинини - 1,5 кг (корейка, карбонад, окіст - на смак господині)
спеції:
- сухий гранат
- велика сіль
- суміш 4 перців
- горіхова суміш
- розмарин (для бажаючих)
- гірчиця в зернах
- гвоздика
- часник
для маринаду:
- 2 ч. л. гірчиці
- 2 ч. л. меду
для соусу:
- журавлина 200 г
- тростинний цукор 1/2 склянки
- сік 1 апельсина
- м'якоть 1 апельсина
Приготовление
-
М'ясо промити, обсушити, зрізати зайвий жир і жилки.
Зробити надрізи і нашпигувати часником.
нашпигувати м'ясо часником -
З'єднати гірчицю з медом, добре перемішати.
з'єднати гірчицю з медом -
З'єднати в ступці всі спеції, крім гвоздики і розім'яти.
з'єднати в ступці спеції -
Шматок м'яса добре змастити спеціями.
Потім намастити маринадом.
м'ясо змастити спеціями та маринадом -
Загорнути свинину у фольгу, залишити на 1 годину при кімнатній температурі.
Розігріти духовку до 180-200 градусів, поставити деко з м'ясом запікатися години на 1,5.
запекти у фользі -
За 10 хвилин до готовності відкрити фольгу, покласти за бажанням пару гілочок розмарину і запекти до апетитної золотистої скоринки.
відкрити фольгу для отримання рум'яної скоринки -
За час, що залишився готуємо соус:
У каструлю всипати цукор, поставити на невеликий вогонь. Влити попередньо віджатий сік апельсина. Додати ягоди журавлини. Нарізати цілий апельсин на невеликі кубики. Коли суміш закипить, швидко додати шматочки апельсинів. Проварити і зняти з вогню.
страва готова -
М'ясо нарізати на порційні шматки, залити соусом і подати до столу.
До речі, у холодному вигляді м'ясо чудово йде як закуска.
Смачного!
Комментарии