
Сливовий пай
Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вашій увазі не дуже звичайний пиріг. Головна його особливість - несолодке тісто. Друга - щільна лимонно-манна начинка. А третя - абсолютно чудове поєднання перших двох особливостей зі сливами! Нічого подібного ви, швидше за все, ще не пробували. Пиріг дуже ненав'язливий і легкий.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 175 г борошна
- 75 г вершкового масла
- 1 яєчний жовток
- 2-3 ст. л. крижаної води
Для начинки:
- 50 г вершкового масла кімнатної температури
- 50 г манки
- терта цедра 1 лимона
- 50 г цукру
- 1 яйце + білок
- 6-8 слив
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготовление
-
Приготувати тісто.
У миску просіяти борошно і сіль, нарізати масло маленькими кубиками, додати до борошна і розтерти кінчиками пальців до утворення дрібної крихти.
розтерти масло з борошном -
Додати яєчний жовток і перемішувати, поки суміш не стане важко перемішуватися. Якщо тісто занадто круте, додати крижану воду. Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і легко вимісити пальцями. Скатати в кулю.
замісити тісто -
Викласти тісто у форму, зробивши невеликі бортики. Наколоти виделкою. Поставити форму в холодильник на півгодини.
викласти тісто у форму -
Приготувати крем.
У мисці збити масло і цукор до консистенції легкого пухнастого крему.
збити масло з цукром -
Не перестаючи збивати, ввести в нього манку, лимонну цедру, ваніль та яйця.
додати манку та яйця -
Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки, зробити насічки.
підготувати сливи -
Готовий крем викласти в заготовку з тіста, на крем покласти сливи зрізом донизу.
викласти начинку на тісто -
Поставити в духовку, нагріту до 180 градусів, і випікати 35-40 хвилин, поки тісто не зарум'яниться - начинка ущільниться і стане золотистою.
пекти до золотистого кольору -
Оскільки в тісті зовсім немає цукру, потрібно брати якомога солодші сливи. Якщо ж таких немає, то варто трохи збільшити кількість цукру в начинці.
Можна також покрити готовий пиріг тонким шаром абрикосового джему.
пиріг готовий
Комментарии