Рецепт Сливовий пай с фото

Сливовий пай

Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вашій увазі не дуже звичайний пиріг. Головна його особливість - несолодке тісто. Друга - щільна лимонно-манна начинка. А третя - абсолютно чудове поєднання перших двох особливостей зі сливами! Нічого подібного ви, швидше за все, ще не пробували. Пиріг дуже ненав'язливий і легкий.

Теги

сливы, масло, лимон

Ингредиенты

Для тіста:

  • 175 г борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 2-3 ст. л. крижаної води

Для начинки:

  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 50 г манки
  • терта цедра 1 лимона
  • 50 г цукру
  • 1 яйце + білок
  • 6-8 слив
  • 1 пакетик ванільного цукру

Приготовление

  1. Приготувати тісто.

    У миску просіяти борошно і сіль, нарізати масло маленькими кубиками, додати до борошна і розтерти кінчиками пальців до утворення дрібної крихти.

    розтерти масло з борошном
    розтерти масло з борошном
  2. Додати яєчний жовток і перемішувати, поки суміш не стане важко перемішуватися. Якщо тісто занадто круте, додати крижану воду. Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і легко вимісити пальцями. Скатати в кулю.

    замісити тісто
    замісити тісто
  3. Викласти тісто у форму, зробивши невеликі бортики. Наколоти виделкою. Поставити форму в холодильник на півгодини.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  4. Приготувати крем.

    У мисці збити масло і цукор до консистенції легкого пухнастого крему.

    збити масло з цукром
    збити масло з цукром
  5. Не перестаючи збивати, ввести в нього манку, лимонну цедру, ваніль та яйця.

    додати манку та яйця
    додати манку та яйця
  6. Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки, зробити насічки.

    підготувати сливи
    підготувати сливи
  7. Готовий крем викласти в заготовку з тіста, на крем покласти сливи зрізом донизу.

    викласти начинку на тісто
    викласти начинку на тісто
  8. Поставити в духовку, нагріту до 180 градусів, і випікати 35-40 хвилин, поки тісто не зарум'яниться - начинка ущільниться і стане золотистою.

    пекти до золотистого кольору
    пекти до золотистого кольору
  9. Оскільки в тісті зовсім немає цукру, потрібно брати якомога солодші сливи. Якщо ж таких немає, то варто трохи збільшити кількість цукру в начинці.

    Можна також покрити готовий пиріг тонким шаром абрикосового джему.

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11132
Домашняя
сливы, масло, лимон
PT60M
PT60M
0

Комментарии