Рецепт Грецький суп «Авголемоно» с фото

Грецький суп «Авголемоно»

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто дешевое блюдо варить Греческая кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Цей суп родом з Греції і зветься «авголемоно», що в перекладі - «яйце і лимон».
На смак він нагадує наші зелені щі - такий же кислуватий, але на відміну від перших - більш насичений і ситний.
Вариться цей суп елементарно. Ви цілком можете урізноманітнити ним своє повсякденне меню.

Теги

курица, яйцо, лимон

Ингредиенты

  • 2 літри курячого бульйону
  • 4 ст. л. рису (краще довгозернового)
  • 3 яйця
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. естрагону (сушеного або свіжого подрібненого)
  • сіль та перець за потребою

Приготовление

  1. Бульйон довести до кипіння і всипати туди промитий рис. Варити хвилин 15-20 до готовності рису.

    Рис відварити в бульйоні до готовності
    Рис відварити в бульйоні до готовності
  2. За 5 хвилин до кінця варіння відлити кілька столових ложок бульйону в миску. Це потрібно для того, щоб бульйон трохи охолов, і яйця не зсілися під час приготування соусу.

  3. Збити в охолоджений бульйон яйця по одному, кожен раз ретельно збиваючи. В кінці додати лимонний сік.

    Зробити яєчно-лимонний соус
    Зробити яєчно-лимонний соус
  4. Готовий соус повільно влити у суп, енергійно помішуючи, і прогріти на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.

    Влити соус у суп
    Влити соус у суп
  5. Всипати естрагон, зняти з вогню і залишити на 10 хвилин.

  6. Подавати з долькою лимона.

    Суп готовий!
    Суп готовий!
Оценка 5 / 5 на основе 412
Домашняя
курица, яйцо, лимон
PT30M
PT30M
0

Комментарии

Жанна
Жанна

отличный суп,спасибо вам за рецепт и за прекрасное пошаговое объяснение !!!