
Міні-пиріжки з рибою та зеленим чаєм
Рецепт на 5 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам експрес-пиріжки з рибою.
З одного боку, нічого особливого, з іншого - цілком підійдуть і на святковий стіл.
Кількість порцій з 500 г тіста може бути і більше. Просто у мене філе розрізалося лише на 5 шматків.
Пиріжки дуже легкі і повітряні, а готувати їх - нічого робити!
Теги
Ингредиенты
- 500 г листкового тіста
- 400 г філе лосося
- 2 ч. л. зеленого чаю (краще сенча)
- 2 ст. л. сухого білого вина
- сіль
- 1 яйце для змащування
Приготовление
-
Філе розрізати на 5 шматків і зрізати зі шкіри. Натерти сіллю і залишити на 15 хвилин.
рибу натерти сіллю -
Поки риба просолюється, розділимо яйце на жовток і білок. Білком ми будемо змащувати краї тіста, а жовтком - верх пиріжків.
відокремити жовток -
Потім швидко обсмажити шматочки риби у вині, по 2 хвилини з кожного боку.
обсмажити рибу у вині -
Тісто розділити на 5 шматків, кожен шматок розкатати, на середину викласти шматочок риби і присипати його чаєм.
викласти на тісто, посипати чаєм -
Змастити краї збитим білком. Накрити рибу спочатку одним кінцем тіста, потім іншим (внахлист). Краї добре притиснути.
згорнути -
Викласти пиріжки на деко, змастити жовтком, збитим з 1 ч. л. води, і наколоти виделкою.
викласти на деко -
Випікати пиріжки при t-200С 15 хвилин.
випікати 15 хвилин -
Трохи охолодити і розрізати по діагоналі навпіл.
пиріжки готові Смачного!
Комментарии