
Піца «Маргарита»
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать духовка Итальянская кухня
Ласкаво просимо до світу ароматної і смачної піци, створеної з любов'ю і пристрастю! У цьому рецепті ми втілюємо душу італійської кухні, щоб ви могли насолодитися справжнім смаком і затишком просто у себе вдома. Забудьте про відвідування ресторанів чи замовлення піци у піцерії, адже ви можете створити неповториму Маргариту власноруч. Це пригода, яка пробуджує почуття і розливає аромат по всьому дому, притягуючи всіх на кухню. Приготування піци Маргарита - це не просто рецепт, це справжня історія, яка починається з м'якого тіста, триває вогненним соусом і закінчується морем розплавленого сиру і свіжих помідорів. Відкрийте двері у свій кулінарний світ і дозвольте цій Маргариті стати головною героїнею вашого вечора. Розкрийте в собі кухаря, виконавця і творця, і дозвольте цьому рецепту втілити всі ваші бажання і фантазії.
Теги
мука, дрожжи, базилик, помидоры
Ингредиенты
Для тіста:
- 1 склянка води
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 2 ч.л. цукру
- 3 склянки борошна
- 8 ст.л. оливкової олії
Для начинки:
- 2 зубці часнику
- 4 ст.л. оливкової олії
- 6 ст.л. томатної пасти
- 10-15 помідорів чері
- 300-400 г моцарелли
- Сіль
- Пучок базиліку
Приготовление
Візьміть 3 склянки борошна та просійте його, щоб позбутися грудочок і збагатити киснем.
У окремій мисці розчиніть 2 ч.л. сухих дріжджів і 2 ч.л. цукру у теплій воді. Дайте дріжджам активуватися, поки вони почнуть бульбашити і стануть пінистими.
У велику миску додайте 1 склянку води, 1 ч.л. солі та 8 ст.л. оливкової олії. Добре перемішайте.
Поступово додавайте просіяне борошно у рідку суміш, постійно помішуючи, поки тісто не стане густим і важко вимішується ложкою.
Перекладіть тісто на чисту і суху робочу поверхню і почніть вимішувати його руками. Продовжуйте місити тісто, додаючи борошно за потреби, поки воно не стане м'яким, еластичним і перестане прилипати до рук.
Сформуйте з тіста кулю і помістіть його в змащену олією миску. Накрийте миску плівкою чи чистим рушником і залиште тісто на підйом в теплому місці близько 1 години, поки воно не подвоїться в розмірі.
В цей час очистіть і розімніть 2 зубці часнику. Обсмажте його на сковороді з 4 ст.л. оливкової олії до появи аромату і ніжного золотистого кольору.
Додайте в сковороду 6 ст.л. томатної пасти і трохи води. Готуйте соус на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він не загусне і не набуде густої консистенції.
Подрібніть 12 листків базиліку і додайте їх в соус. Ретельно перемішайте і залиште соус охолоджуватися. Після охолодження видаліть часник із соусу.
Наріжте 400 г моцарелли на тонкі шматочки. Помідори чері (15 шт) помийте і розріжте навпіл.
Розігрійте духовку до 220 градусів.
Візьміть відповідне деко чи піцейну форму і трохи змастіть її оливковою олією.
Розкачайте тісто на робочій поверхні у формі кола завтовшки близько 3-5 мм. За потреби, додайте трохи борошна, щоб уникнути прилипання.
Сформуйте невеликий бортик на тісті, щоб утримувати інгредієнти.
Змастіть тісто приготовленим томатним соусом. Рівномірно розподіліть соус по поверхні тіста.
Після цього рівномірно розподіліть моцарелу по тісту.
Розкладіть половинки помідорів чері по всій площі піци.
Поставте деко з піцою у розігріту духовку і випікайте близько 10-15 хвилин, поки краї піци не стануть золотистими і моцарела повністю розтане.
Після приготування піци дістаньте її з духовки, наріжте на шматочки і подавайте.
Піца «Маргарита»
Комментарии