Рецепт Апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою: Смачна симфонія цитрусових і солодкої карамелі! с фото

Апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою: Смачна симфонія цитрусових і солодкої карамелі!

Рецепт на 6 порций 60-120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на фуршет на каждый день

Уявіть собі соковиті апельсини, що розквітають у всій своїй ароматності, та ніжний пиріг, просочений солодкою карамеллю. Апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою - це справжня спокуса для любителів цитрусових смаків та гурманів. У цьому рецепті ми поєднуємо свіжість апельсинової цедри з нарізаними шматочками апельсина, щоб подарувати пирогу яскравий і неповторний апельсиновий смак. Ніжне тісто, приготоване з використанням яєць, цукру, борошна та розпушувача, надає пирогу легкості і повітряності. А щоб додати в цей апельсиновий шедевр додаткове чарівництво, ми приготуємо карамельну заливку, яка огорне пиріг солодкою, липкою і ароматною карамеллю. Кожен шматочок пирога буде просочений цією ніжною солодощею, створюючи чудове поєднання апельсинової свіжості та карамельної гармонії. Коли апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою вийде з духовки, його золотиста скоринка приховуватиме всередині соковиті шматочки апельсина, оточені солодкою карамеллю, яка застигне, надаючи пирогу елегантного вигляду та насиченого смаку. Цей пиріг стане справжньою зіркою вашого чаювання чи десертного столу. Подавайте його з гарячим чаєм або свіжим соком, щоб насолодитися ідеальним поєднанням апельсинового смаку та солодкої карамелі. Дайте собі можливість зануритися у світ вишуканих смаків та насолодитися цим ніжним і ароматним десертом. Приготуйте апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою, щоб порадувати своїх близьких і гостей чарівництвом цитрусових і солодкої карамелі!

Теги

апельсины, яйца, мука

Ингредиенты

  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 1 склянка
  • Борошно - 1 склянка
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Апельсин - 1 шт.

Для карамельної заливки:

  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вода - 1/4 склянки

Приготовление

  1. Почнемо з приготування апельсинової начинки. Обережно натріть апельсинову цедру на великій тертці. Потім за допомогою ножа видаліть білу частину цедри, залишивши тільки соковиту м'якоть. Ретельно наріжте апельсин на невеличкі шматочки.

  2. У глибокій мисці розіб'їть 5 яєць і додайте склянку цукру. За допомогою міксера збийте їх до отримання однорідної маси. Поступово додайте склянку борошна, акуратно перемішуючи тісто. Не забудьте додати розпушувач, щоб пиріг вийшов повітряним. В результаті у вас має вийти густа сметаноподібна консистенція тіста.

  3. Поступово влийте апельсинову цедру та нарізані шматочки апельсина в готове тісто. Акуратно перемішайте всі інгредієнти, щоб апельсиновий аромат і смак рівномірно розподілилися по тісту.

  4. Попередньо розігрійте духовку до 180°C. Накрийте форму для випічки пергаментним папером і обережно вилийте приготовлене тісто у форму. Рівномірно розрівняйте поверхню тіста.

  5. Поставте форму з тістом у розігріту духовку і випікайте пиріг протягом 30 хвилин або до золотистої скоринки та готовності. Перевірте готовність пирога, вставивши в нього дерев'яну шпажку або ніж - вони мають вийти чистими.

  6. Апельсиновий пиріг з цедрою
    Апельсиновий пиріг з цедрою
  7. Під час випічки пирога, готуємо карамельну заливку. У сотейнику з'єднайте півсклянки цукру і чверть склянки води. Нагрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться і суміш не перетвориться на густу карамельну масу.

  8. Коли пиріг готовий, вийміть його з духовки і залиште охолонути у формі протягом 15 хвилин. Потім обережно переверніть пиріг на піднос або тарілку.

  9. Полийте апельсиновий пиріг готовою карамельною заливкою, рівномірно розподіляючи її по поверхні пирога. Почекайте, поки карамель застигне.

  10. Тепер ваш апельсиновий пиріг з цедрою та карамельною заливкою готовий до сервірування. За бажанням ви можете прикрасити його цедрою апельсина або додати трохи цукрової пудри для декорування.

  11. Подавайте пиріг в ніжних порціях і насолоджуйтеся його ароматом, соковитістю та солодкістю, які обіцяють порадувати всіх, хто спробує цей чарівний десерт!

Оценка 5 / 5 на основе 11659
Домашняя
апельсины, яйца, мука
PT120M
PT120M
0

Комментарии