
Вареники з капустою
Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно очень дешевое блюдо варить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Сьогодні я поділюся з вами рецептом класичних «вареників з капустою». Це популярна страва української кухні, яка завжди радує своїм простим, але смачним поєднанням інгредієнтів. М'яке тісто, ароматна тушкована капуста і трохи солонувата водяна ванна - все це створює ідеальне поєднання текстур і смаків. Незалежно від того, готуєте ви для сімейного обіду чи просто бажаєте порадувати себе смачною вечерею, цей рецепт підійде якнайкраще. Приготуйтеся зануритися в атмосферу домашнього затишку і насолодитися цією чудовою стравою!
Теги
Ингредиенты
- 2 склянки борошна
- 1/2 склянки сироватки
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 склянки тушкованої капусти
- 1 літр води
- Сіль (за смаком)
- Рослинна олія (для подачі)
Приготовление
Підготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно, сироватку, соду і сіль. Вимішуйте тісто до отримання гладкої та пружної консистенції. Якщо тісто занадто сухе, додайте трохи сироватки. Якщо занадто вологе, додайте трохи борошна.
В цей час приготуйте начинку. Додайте тушковану капусту у миску і за бажанням приправте її сіллю за смаком. Добре перемішайте.
Розділіть відпочиле тісто на кілька порцій. Візьміть одну порцію і розкачайте її на тонку пластину на чистій поверхні, посипаній борошном. Виріжте кола, використовуючи велике кільце або склянку.
На кожне коло покладіть приблизно 1-2 столові ложки тушкованої капусти в центрі. Складіть половину кола і щільно притисніть краї, щоб запечатати начинку всередині. Повторіть з рештою кілець і тушкованою капустою, поки не закінчиться начинка чи тісто.
Поставте велику каструлю на вогонь, додайте в неї воду і посоліть. Доведіть воду до кипіння.
Обережно покладіть вареники у киплячу воду і варіть їх близько 5 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню і не стануть м'якими.
Використовуйте дуршлаг або шумівку, щоб обережно дістати вареники з окропу і покласти їх на тарілку.
Повторіть процес варіння з рештою вареників.
Подавайте вареники гарячими, посипте смаженою цибулею на рослинній олії та додайте зелень за бажанням.


Комментарии