
Смачний торт на День народження
Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Дорогі ласунчики, сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, який не залишить байдужими навіть тих, хто ніколи не займався випічкою. Адже цей торт "Три шоколади" - це не просто класичний десерт. Це справжня творчість і сміливі експерименти з інгредієнтами, які дали дивовижний результат. Три коржі в поєднанні з ніжнісіньким і повітряним кремом створюють неповторний букет смаків, який довго запам'ятається. І не має значення, що у вас немає досвіду в кулінарії, цей рецепт дуже простий і його легко повторити. Дозвольте собі зануритися у світ солодких витребеньок і відчути себе справжнім магом кулінарії. Готові? Тоді беріть фартух і приступаємо!
Теги
какао, кофе, сливки, яйца, мука
Ингредиенты
Шоколадний корж:
Інгредієнти для форми діаметром 26 см:
- борошно - 200 г
- какао - 40 г
- розпушувач - 1 чайна ложка
- сода - 1 чайна ложка
- яйця - 2 штуки
- цукор - 220 г
- молоко - 150 мл
- масло - 50 мл
- розчинна кава - 1 чайна ложка
- окріп - 180 мл
Для крему:
- жирні вершки - 170 г
- чорний шоколад - 200 г
- вершкове масло - 200 г
- згущене молоко - 350 г
Світлий корж:
Бісквіт (для форми 24-26 см)
- яйця - 6 шт
- цукор - 180 г
- борошно - 150 г
- розпушувач - 2 ч л
Приготовление
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Приготуйте світлий корж:
Збийте яйця з цукром до отримання білої пишної маси. Збивати потрібно не менше 10 хвилин, доки на масі не з'являться сліди від вінчика міксера.
Додайте борошно та розпушувач, ретельно перемішайте.
Збийте білки до утворення піків і обережно перемішайте їх у тісто.
Вилийте тісто у форму для випічки діаметром 24-26 см, вирівняйте поверхню.
Випікайте протягом 20-25 хвилин до готовності.
Приготуйте шоколадні коржі: Змішайте борошно, какао, розпушувач та соду.
В іншій мисці збийте яйця та цукор до отримання білуватої маси.
Додайте половину сухих інгредієнтів і ретельно перемішайте отриману масу.
Сюди ж додайте холодне молоко та рослинне масло, знову добре перемішуємо.
Висипте решту сухих інгредієнтів, збийте масу до однорідності і відразу ж вллйте дуже гарячий (окріп) каву. Знову збийте міксером до однорідності.
Вилийте тісто у форму для випічки діаметром 26 см, вирівняйте поверхню.
Випікайте протягом 20-25 хвилин до готовності.
Повторіть процес для другого шоколадного коржа.
Приготуйте крем: Збийте вершки до нагрітих на плиті до гарячого стану, але не доводьте до кипіння. Киньте 2 плитки темного шоколаду і залиште постояти 2-3 хвилини. Потім ретельно перемішайте масу лопаткою, поки шоколад повністю не розтане. Дайте охолонути до кімнатної температури.
В окремій мисці збийте міксером вершкове масло і поступово, буквально по одній ложці вводимо згущене молоко, продовжуємо збивати. Після цього так само по одній ложці вводимо охолоджені вершки з шоколадом. Збийте до пишної, густої маси. Важливо щоб вершки, масло і згущене молоко були однієї (кімнатної) температури.
Зберіть торт: Викладіть один шоколадний корж, нанесіть на нього товстий шар крему.
Накрийте світлим коржем і знову змастіть його кремом.
Накрийте другим шоколадним коржем, нанесіть на його поверхню решту крему і розрівняйте.
Залиште торт на кілька годин в холодильнику, щоб крем застиг і торт став більш стабільним.
Смачний торт на День народження
Комментарии