Рецепт Перець у карамельно-апельсиновому соусі с фото

Перець у карамельно-апельсиновому соусі

Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на праздник на каждый день

Цю страву можна подавати і гарячою, і холодною, і як гарнір до м'яса, і окремо. Я часто готую її на святковий стіл як альтернативу літо. Рецепт цей базовий. Можете додавати на свій смак ще якісь овочі та спеції. Я люблю класти туди ріпчасту цибулю.

Теги

болгарский перец, апельсин, чеснок

Ингредиенты

  • 3 солодких болгарських перця різного кольору (крім зеленого - він стає некрасиво-сірим)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. білого вина
  • сіль та перець за смаком

Для соусу:

  • 1 ст. л. цукру
  • 1 десертна л. винного оцту (якщо немає, можна взяти яблучний)
  • 1 апельсин
  • 1 ч. л. крохмалю

Приготовление

  1. Часник дрібно порубати і обсмажити в олії.

    Часник порубати та обсмажити.
    Часник порубати та обсмажити.
  2. Перець нарізати смужками уздовж і додати до часнику.

    Додати перець.
    Додати перець.
  3. Тушкувати 15-20 хвилин під кришкою до м'якості.

    У цей час приготувати соус.

    З апельсина зняти цедру та вичавити сік.

    Зняти цедру з апельсина та вичавити сік.
    Зняти цедру з апельсина та вичавити сік.
  4. Нагріти сковорідку, насипати цукор, дочекатися його розчинення і підрум'янити, не мішаючи ложкою. Вийде карамель.

    Цукор плавиться і підрум'янюється дуже швидко, буквально за кілька секунд. Не відходьте від плити!

    Зробити карамель.
    Зробити карамель.
  5. Потім додати винний оцет, апельсиновий сік і цедру. Крохмаль розвести в невеликій кількості соку, або води і вилити в соус.

    (Якщо крохмаль покласти відразу в гарячий соус, він злипнеться грудками і вже не розійдеться.)

    Трохи проварити соус до загустіння, постійно помішуючи.

    Варити соус до загустіння.
    Варити соус до загустіння.
  6. У готовий перець додати вино і проварити пару хвилин.

    Влити у перець вино.
    Влити у перець вино.
  7. Залити перець соусом і перемішати.

    З'єднати перець і соус.
    З'єднати перець і соус.
  8. Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 1748
Домашняя
болгарский перец, апельсин, чеснок
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Наталья
Наталья

Прикольно...нужно сделать