
Перець у карамельно-апельсиновому соусі
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на праздник на каждый день
Цю страву можна подавати і гарячою, і холодною, і як гарнір до м'яса, і окремо. Я часто готую її на святковий стіл як альтернативу літо. Рецепт цей базовий. Можете додавати на свій смак ще якісь овочі та спеції. Я люблю класти туди ріпчасту цибулю.
Теги
болгарский перец, апельсин, чеснок
Ингредиенты
- 3 солодких болгарських перця різного кольору (крім зеленого - він стає некрасиво-сірим)
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. білого вина
- сіль та перець за смаком
Для соусу:
- 1 ст. л. цукру
- 1 десертна л. винного оцту (якщо немає, можна взяти яблучний)
- 1 апельсин
- 1 ч. л. крохмалю
Приготовление
-
Часник дрібно порубати і обсмажити в олії.
Часник порубати та обсмажити. -
Перець нарізати смужками уздовж і додати до часнику.
Додати перець. -
Тушкувати 15-20 хвилин під кришкою до м'якості.
У цей час приготувати соус.
З апельсина зняти цедру та вичавити сік.
Зняти цедру з апельсина та вичавити сік. -
Нагріти сковорідку, насипати цукор, дочекатися його розчинення і підрум'янити, не мішаючи ложкою. Вийде карамель.
Цукор плавиться і підрум'янюється дуже швидко, буквально за кілька секунд. Не відходьте від плити!
Зробити карамель. -
Потім додати винний оцет, апельсиновий сік і цедру. Крохмаль розвести в невеликій кількості соку, або води і вилити в соус.
(Якщо крохмаль покласти відразу в гарячий соус, він злипнеться грудками і вже не розійдеться.)
Трохи проварити соус до загустіння, постійно помішуючи.
Варити соус до загустіння. -
У готовий перець додати вино і проварити пару хвилин.
Влити у перець вино. -
Залити перець соусом і перемішати.
З'єднати перець і соус. -
Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии
Прикольно...нужно сделать