Смажений гриб гігрофор пізній
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить всем остальным на каждый день
Гриб гігрофор пізній збирається пізньої осені і навіть взимку разом з фламмуліною бархатистоніжковою (зимовим опеньком) та волнушками. Не зрозуміло чому, але далеко не всі грибники знають цей гриб, а даремно, так як сам по собі він дуже смачний і з нього можна приготувати безліч страв. Досвідчені грибники це знають і ніколи його не пропускають! Ще його одна велика перевага - його не потрібно попередньо відварювати, чистити і довго возитися. За зовнішнім виглядом і за смаком гігрофор пізній нагадує опеньки.
Теги
Ингредиенты
- гриби гігрофори - 500 г
- цибуля - 1 шт
- масло вершкове - 20 г
- зелень - за смаком
- сіль, перець - за смаком
- олія рослинна для смаження
Приготовление
Гриби гігрофори необхідно перебрати, очистити ніжки від землі та сміття.
Вже очищені гриби потрібно добре промити під проточною водою, а якщо переживаєте про те, що є пісок, то слід замочити їх на годину у злегка підсоленій воді.
Відправляємо гриби на розігріту сковороду без олії.
Так як ці гриби містять у собі дуже багато вологи (що випливає навіть з їх назви), то необхідно їх спочатку добре обсмажити і дати можливість волозі випаруватися. Якщо вологи вийшло занадто багато, то можна її трохи злити.
Тепер будемо додавати рослинну олію. Слід врахувати, що гриби дуже сильно пересмажуються.
Для аромату і надання страві особливого смаку, кладемо 20 г вершкового масла. Я взяла топлене вершкове масло з часником.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
Додаємо порізану цибулю в гриби. Смажимо гриби до готовності і золотистості цибулі.
Солимо і приправляємо гриби за смаком.
Обов'язково подаємо смажені гриби гігрофори зі свіжою зеленню, в моєму випадку це кріп. Подавати такі гриби можна з будь-якою гарніром. Вони смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Комментарии