Рецепт Смажений гриб гігрофор пізній с фото

Смажений гриб гігрофор пізній

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить всем остальным на каждый день

Гриб гігрофор пізній збирається пізньої осені і навіть взимку разом з фламмуліною бархатистоніжковою (зимовим опеньком) та волнушками. Не зрозуміло чому, але далеко не всі грибники знають цей гриб, а даремно, так як сам по собі він дуже смачний і з нього можна приготувати безліч страв. Досвідчені грибники це знають і ніколи його не пропускають! Ще його одна велика перевага - його не потрібно попередньо відварювати, чистити і довго возитися. За зовнішнім виглядом і за смаком гігрофор пізній нагадує опеньки.

Теги

гриб, лук

Ингредиенты

  • гриби гігрофори - 500 г
  • цибуля - 1 шт
  • масло вершкове - 20 г
  • зелень - за смаком
  • сіль, перець - за смаком
  • олія рослинна для смаження

Приготовление

  1. Гриби гігрофори необхідно перебрати, очистити ніжки від землі та сміття.

  2. Вже очищені гриби потрібно добре промити під проточною водою, а якщо переживаєте про те, що є пісок, то слід замочити їх на годину у злегка підсоленій воді.

  3. Відправляємо гриби на розігріту сковороду без олії.

  4. Так як ці гриби містять у собі дуже багато вологи (що випливає навіть з їх назви), то необхідно їх спочатку добре обсмажити і дати можливість волозі випаруватися. Якщо вологи вийшло занадто багато, то можна її трохи злити.

  5. Тепер будемо додавати рослинну олію. Слід врахувати, що гриби дуже сильно пересмажуються.

  6. Для аромату і надання страві особливого смаку, кладемо 20 г вершкового масла. Я взяла топлене вершкове масло з часником.

  7. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.

  8. Додаємо порізану цибулю в гриби. Смажимо гриби до готовності і золотистості цибулі.

  9. Солимо і приправляємо гриби за смаком.

  10. Обов'язково подаємо смажені гриби гігрофори зі свіжою зеленню, в моєму випадку це кріп. Подавати такі гриби можна з будь-якою гарніром. Вони смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Оценка 5 / 5 на основе 10479
Домашняя
гриб, лук
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии