Рецепт Хрусткі та соковиті курячі відбивні у клярі на сковороді с фото

Хрусткі та соковиті курячі відбивні у клярі на сковороді

Рецепт на 8 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу

Приготувати закуску з курки простіше простого, але щоб домогтися від неї рум'яної скоринки і зберегти всю соковитість м'яса доведеться трішки постаратися. Курячі відбивні за цим рецептом виходять саме такими - хрусткими і дуже соковитими. Про аромат навіть говорити не доводиться! Обов'язково приготуйте їх хоча б раз і впевнена, вони займуть почесне місце на вашому обідньому столі.

Теги

курица, хмели-сунели, масло сливочное

Ингредиенты

  • курячі стегенця або крилечка - 3 шт
  • олія рослинна - 100 мл
  • хмелі-сунелі - 1 чл
  • сіль - 1 чл
  • куркума - 1/2 чл
  • білий/чорний мелений перець - 1/4 чл
  • часник - 2 зубчики
  • масло вершкове - 50 г

Приготовление

  1. Для початку підготуємо всі продукти для смаження. Для цього рецепту ідеально підійде домашня курка, але якщо такої не виявилося, то цілком підійде і магазинна. Я використовую курячі крилечка. Трішки доведеться повозитися з вийманням кісточки, але це того варте. Отже, м'ясо миємо, висушуємо паперовим рушником.

    Інгредієнти для відбивних
    Інгредієнти для відбивних
  2. Приступимо до процесу виймання кісточки. Для цього перевертаємо крилечко шкіркою донизу і ножем відокремлюємо основну кістку від плоті. Робиться це без особливих зусиль.

    Виймаємо кісточку
    Виймаємо кісточку
  3. Дуже важливо зберегти шкірку, так як саме вона надає цій страві особливий смак. Якщо шматок вам здасться занадто великим, розрізаємо його навпіл.

    М'ясо без кісточки але зі шкіркою
    М'ясо без кісточки але зі шкіркою
  4. Тепер необхідно м'ясо без кістки відбити молотком. Відбивати потрібно з обох сторін, але без фанатизму, щоб шкірка не відокремилася від м'яса.

    Відбиваємо м'ясо
    Відбиваємо м'ясо
  5. Приготуємо маринад для курячих крилечок. Для цього в окрему глибоку миску виливаємо 100 мл соняшникової олії, 1 чайну ложку хмелі-сунелі, 1/2 чайної ложки куркуми, чайну ложку солі без гірки. Сюди ж додаємо чорний або білий мелений перець. Все добре перемішуємо до однорідного стану.

    Готуємо маринад
    Готуємо маринад
  6. Відправляємо вже відбиті курячі крилечка (в моєму випадку порізані навпіл) в приготований маринад. Даємо їм там добре промаринуватися в холодильнику не менше 3-4 годин, а краще всю ніч.

    Замочуємо м'ясо в маринаді
    Замочуємо м'ясо в маринаді
  7. Коли крилечка вже промаринувалися, на розігріту сковорідку додаємо 50 г вершкового масла.

    Починаємо процес смаження
    Починаємо процес смаження
  8. Викладаємо у розтоплене вершкове масло наші промариновані крилечка.

    Смажимо м'ясо
    Смажимо м'ясо
  9. Для того, щоб вони просмажилися максимально правильно і набули хрустку скоринку, зверху встановлюємо прес. В моєму випадку це чавунна сковорідка з чашкою води.

    Прес під час смаження м'яса
    Прес під час смаження м'яса
  10. Як тільки шматочки добре підрум'яняться, перевертаємо їх на інший бік і так само обсмажуємо під пресом.

    Золотиста скоринка
    Золотиста скоринка
  11. За кілька хвилин до повної готовності додаємо видавлений через прес часник на кожен шматочок. Буквально на одну хвилину перевертаємо крилечко часником донизу, щоб він максимально віддав свій запах.

    Додаємо часник
    Додаємо часник
  12. Вже готові крилечка викладаємо на паперовий рушник, даємо стечі зайвому жиру.

    Викладаємо на рушник
    Викладаємо на рушник
  13. Звичайно ж, подавати цю страву краще ще гарячою. Але повірте, і в холодному вигляді воно буде відмінною закускою.

    Хрусткі та соковиті курячі відбивні
    Хрусткі та соковиті курячі відбивні
  14. М'ясо всередині таких відбивних виходить дуже соковитим і при цьому абсолютно не жирним, не дивлячись на смаження у вершковому маслі.

    Соковите м'ясо курячих відбивних
    Соковите м'ясо курячих відбивних
Оценка 5 / 5 на основе 7462
Домашняя
курица, хмели-сунели, масло сливочное
PT30M
PT30M
0

Комментарии