
Норвезький яблучний пиріг
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день
У цьому сезоні моїм фаворитом серед яблучних пирогів став норвезький пиріг з яблуками. На мій погляд, це ідеальне поєднання продуктів. Готується він дуже просто, а результат перевершує всі очікування!
Теги
Ингредиенты
- борошно - 160 г
- цукор - 160 г
- масло вершкове - 200 г (обов'язково кімнатної температури)
- яйця - 2 шт
- розпушувач - 2 чайні ложки
- кориця - 1/2 чайної ложки
- цукрова пудра - за смаком
- яблука 3-4 шт
Для посипки
- волоські горіхи - 30 г
- масло вершкове - 15 г
- цукор - 2 ст. л. (бажано брати коричневий)
Приготовление
Підготовляємо всі необхідні продукти для «Норвезького пирога з яблуками»
Необхідні інгредієнти Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури (200 г) ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в чашу міксера.
Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури Туди ж додаємо 160 г цукру. Збиваємо масло з цукром до біла, приблизно 3-4 хвилини.
Висипаємо цукор Як тільки масло з цукром перетвориться на білу пишну масу, додаємо 2 яйця і продовжуємо збивати ще кілька хвилин до однорідності.
Збиваємо все до однорідної маси Борошно (160 г) обов'язково просіюємо і додаємо до нього 2 чайні ложки розпушувача. Добре перемішуємо ложкою і додаємо в чашу міксера.
Висипаємо розпушувач Беремо форму, застилаємо її пергаментним папером і на дно викладаємо порізані дрібними кубиками почищені яблука. Зверху посипаємо їх корицею.
Викладаємо яблука і посипаємо корицею На яблука викладаємо наше гладеньке і однорідне тісто, добре розрівнюємо лопаткою. Невеликий лайфхак: якщо тісто вийшло щільним і занадто густим можна додати 1-2 столові ложки молока.
Викладаємо тісто на яблука Посипаємо наше тісто зверху подрібненими волоськими горіхами, 2 столовими ложками тростинного цукру (можна обійтися і звичайним) та в хаотичному порядку кладемо кілька кубиків холодного вершкового масла.
Посипаємо тісто горіхами, цукром і маслом Відправляємо наш пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин (в деяких духовках може знадобитися 35-40 хвилин). Готовність як завжди перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Торт з духовки Пиріг виймаємо з форми тільки після повного його охолодження. За бажанням посипаємо пиріг цукровою пудрою, я цього не робила, оскільки пиріг вже містить у своїй скоринці цукор.
Норвезький яблучний пиріг
Комментарии