Рецепт Норвезький яблучний пиріг с фото

Норвезький яблучний пиріг

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на встречу с друзьями на каждый день

У цьому сезоні моїм фаворитом серед яблучних пирогів став норвезький пиріг з яблуками. На мій погляд, це ідеальне поєднання продуктів. Готується він дуже просто, а результат перевершує всі очікування!

Теги

яблоко, орех, масло

Ингредиенты

  • борошно - 160 г
  • цукор - 160 г
  • масло вершкове - 200 г (обов'язково кімнатної температури)
  • яйця - 2 шт
  • розпушувач - 2 чайні ложки
  • кориця - 1/2 чайної ложки
  • цукрова пудра - за смаком
  • яблука 3-4 шт

Для посипки

  • волоські горіхи - 30 г
  • масло вершкове - 15 г
  • цукор - 2 ст. л. (бажано брати коричневий)

Приготовление

  1. Підготовляємо всі необхідні продукти для «Норвезького пирога з яблуками»

    Необхідні інгредієнти
    Необхідні інгредієнти
  2. Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури (200 г) ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в чашу міксера.

    Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури
    Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури
  3. Туди ж додаємо 160 г цукру. Збиваємо масло з цукром до біла, приблизно 3-4 хвилини.

    Висипаємо цукор
    Висипаємо цукор
  4. Як тільки масло з цукром перетвориться на білу пишну масу, додаємо 2 яйця і продовжуємо збивати ще кілька хвилин до однорідності.

    Збиваємо все до однорідної маси
    Збиваємо все до однорідної маси
  5. Борошно (160 г) обов'язково просіюємо і додаємо до нього 2 чайні ложки розпушувача. Добре перемішуємо ложкою і додаємо в чашу міксера.

    Висипаємо розпушувач
    Висипаємо розпушувач
  6. Беремо форму, застилаємо її пергаментним папером і на дно викладаємо порізані дрібними кубиками почищені яблука. Зверху посипаємо їх корицею.

    Викладаємо яблука і посипаємо корицею
    Викладаємо яблука і посипаємо корицею
  7. На яблука викладаємо наше гладеньке і однорідне тісто, добре розрівнюємо лопаткою. Невеликий лайфхак: якщо тісто вийшло щільним і занадто густим можна додати 1-2 столові ложки молока.

    Викладаємо тісто на яблука
    Викладаємо тісто на яблука
  8. Посипаємо наше тісто зверху подрібненими волоськими горіхами, 2 столовими ложками тростинного цукру (можна обійтися і звичайним) та в хаотичному порядку кладемо кілька кубиків холодного вершкового масла.

    Посипаємо тісто горіхами, цукром і маслом
    Посипаємо тісто горіхами, цукром і маслом
  9. Відправляємо наш пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин (в деяких духовках може знадобитися 35-40 хвилин). Готовність як завжди перевіряємо дерев'яною шпажкою.

    Торт з духовки
    Торт з духовки
  10. Пиріг виймаємо з форми тільки після повного його охолодження. За бажанням посипаємо пиріг цукровою пудрою, я цього не робила, оскільки пиріг вже містить у своїй скоринці цукор.

    Норвезький яблучний пиріг
    Норвезький яблучний пиріг
Оценка 5 / 5 на основе 11378
Домашняя
яблоко, орех, масло
PT30M
PT30M
0

Комментарии