Рецепт Білий гриб у клярі с фото

Білий гриб у клярі

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на природу на каждый день

Іноді експерименти приносять дивовижний результат. І страва білий гриб у клярі саме той випадок. Ніколи б не подумала, що сирий білий гриб без попереднього відварювання може бути таким смачним! Готувати його дуже швидко і просто, нагодувати можна всю родину без особливих клопотів.

Теги

гриб, яйцо, мука

Ингредиенты

  • білий гриб (залежно від розміру, у мене великий) - 1 шт
  • яйце - 2 шт
  • борошно для смаження (залежить від кількості грибів)
  • часник - 2 зубці
  • сіль, перець - за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготовление

  1. Спочатку підготовляємо продукти для смаження білого гриба в клярі.

    Продукти для гриба в клярі
    Продукти для гриба в клярі
  2. Білий гриб добре миємо та обсушуємо паперовим рушником. У цьому рецепті нам знадобиться тільки шапинка, хоча використовувати можна так само і ніжку, якщо вона від молодого гриба і легко ріжеться.

    Білий гриб
    Білий гриб
  3. Нарізаємо шапинку гриба тонкими поздовжніми пластинками.

    Білий гриб, нарізаний пластинками
    Білий гриб, нарізаний пластинками
  4. Якщо ви використовуєте ніжки, то нарізати також потрібно тонкими кільцями.

    Білий гриб, нарізаний пластинками
    Білий гриб, нарізаний пластинками
  5. В окрему миску розбиваємо 2 яйця, кладемо перець і сіль, видавлюємо 2 зубчики часнику через прес (часникодавку).

    Яйця, перець, сіль та часник у тарілці.
    Яйця, перець, сіль та часник у тарілці.
  6. Виделкою добре збиваємо до однорідної маси.

    Збите до однорідної маси.
    Збите до однорідної маси.
  7. Тепер беремо кожен шматочок гриба і макаємо спочатку в борошно, а потім у яйце, потім знову в борошно.

    Шматочки грибів у яйці.
    Шматочки грибів у яйці.
  8. У сковорідку наливаємо соняшникову олію без запаху і даємо їй нагрітися.

    Нагріта сковорідка з олією.
    Нагріта сковорідка з олією.
  9. Поки нагрівається олія, ми ще раз добре всі шматочки макаємо в кляр.

    Шматочки, обваляні в клярі
    Шматочки, обваляні в клярі
  10. Дуже важливо шматочки добре обваляти в борошні та яйці, тоді кляр вийде смачнішим та товстішим.

    Шматочки в клярі
    Шматочки в клярі
  11. Викладаємо гриби в клярі на розігріту сковорідку.

    Викладені гриби в клярі на розігріту сковорідку.
    Викладені гриби в клярі на розігріту сковорідку.
  12. Смажимо білі гриби до золотавої скоринки приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.

    Білі гриби смажаться на сковорідці.
    Білі гриби смажаться на сковорідці.
  13. А тепер про смак: обсмажена шапинка має м'якішу консистенцію всередині та хрустку скоринку зовні. Обсмажені ніжки гриба виходять більш хрусткими. Але і те, і інше дуже смачно.

    Обсмажені білі гриби на тарілці
    Обсмажені білі гриби на тарілці
  14. Білий гриб у клярі - дуже ситна страва, до нього навіть не потрібний гарнір. Також він може слугувати чудовим доповненням до других страв.

    Білий гриб у клярі
    Білий гриб у клярі
Оценка 5 / 5 на основе 10370
Домашняя
гриб, яйцо, мука
PT30M
PT30M
0

Комментарии