
Білий гриб у клярі
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо жарить плита всем остальным на природу на каждый день
Іноді експерименти приносять дивовижний результат. І страва білий гриб у клярі саме той випадок. Ніколи б не подумала, що сирий білий гриб без попереднього відварювання може бути таким смачним! Готувати його дуже швидко і просто, нагодувати можна всю родину без особливих клопотів.
Теги
Ингредиенты
- білий гриб (залежно від розміру, у мене великий) - 1 шт
- яйце - 2 шт
- борошно для смаження (залежить від кількості грибів)
- часник - 2 зубці
- сіль, перець - за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготовление
Спочатку підготовляємо продукти для смаження білого гриба в клярі.
Продукти для гриба в клярі Білий гриб добре миємо та обсушуємо паперовим рушником. У цьому рецепті нам знадобиться тільки шапинка, хоча використовувати можна так само і ніжку, якщо вона від молодого гриба і легко ріжеться.
Білий гриб Нарізаємо шапинку гриба тонкими поздовжніми пластинками.
Білий гриб, нарізаний пластинками Якщо ви використовуєте ніжки, то нарізати також потрібно тонкими кільцями.
Білий гриб, нарізаний пластинками В окрему миску розбиваємо 2 яйця, кладемо перець і сіль, видавлюємо 2 зубчики часнику через прес (часникодавку).
Яйця, перець, сіль та часник у тарілці. Виделкою добре збиваємо до однорідної маси.
Збите до однорідної маси. Тепер беремо кожен шматочок гриба і макаємо спочатку в борошно, а потім у яйце, потім знову в борошно.
Шматочки грибів у яйці. У сковорідку наливаємо соняшникову олію без запаху і даємо їй нагрітися.
Нагріта сковорідка з олією. Поки нагрівається олія, ми ще раз добре всі шматочки макаємо в кляр.
Шматочки, обваляні в клярі Дуже важливо шматочки добре обваляти в борошні та яйці, тоді кляр вийде смачнішим та товстішим.
Шматочки в клярі Викладаємо гриби в клярі на розігріту сковорідку.
Викладені гриби в клярі на розігріту сковорідку. Смажимо білі гриби до золотавої скоринки приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
Білі гриби смажаться на сковорідці. А тепер про смак: обсмажена шапинка має м'якішу консистенцію всередині та хрустку скоринку зовні. Обсмажені ніжки гриба виходять більш хрусткими. Але і те, і інше дуже смачно.
Обсмажені білі гриби на тарілці Білий гриб у клярі - дуже ситна страва, до нього навіть не потрібний гарнір. Також він може слугувати чудовим доповненням до других страв.
Білий гриб у клярі
Комментарии