Рецепт Повітряний яблучний пиріг с фото

Повітряний яблучний пиріг

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вам найніжніший з усіх ніжних яблучних пирогів! За смаком він більше схожий навіть не на пиріг, а швидше на якийсь повітряний десерт чи на яблучний замбук. Білкове суфле, яблука, що лежать на ніжній сирній пасті, і легке розсипчасте тісто - ось таке диво поєднання!
Робиться він, до речі, дуже просто і швидко. Накосячити тут практично ніде.
То ж, несучи це диво в маси, я дуже сподіваюся, що ви його обов'язково спробуєте.

Теги

яблоки, творог, яйца

Ингредиенты

Для тіста:

  • 2 жовтки
  • 3 ст. л. цукру
  • 120 г борошна
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. сметани
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 300 г сиру
  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 жовток
  • 2-3 яблука
  • ваніль

Для заливки:

  • 3 білки
  • 150 г цукру (краще цукрової пудри)

Приготовление

  1. Відокремити жовтки від білків. Один жовток відкласти для начинки, а білки покласти в холодильник.

    Розтерти 2 жовтки з цукром добіла.

    розтерти жовтки з цукром
    розтерти жовтки з цукром
  2. Додати масло і сметану.

    додати масло і сметану
    додати масло і сметану
  3. Змішати з просіяним борошном, розпушувачем і сіллю.

    всипати борошно
    всипати борошно
  4. Тісто виходить кремоподібне, тому викладати його у форму руками буде проблематично. Краще взяти звичайний широкий ніж для намазування масла, або кулінарний шпатель-лопатку.

    тісто готове
    тісто готове
  5. Отже, викладаємо тісто у форму, спочатку формуючи бортики, а потім розрівнюючи центральну частину. Забираємо форму в холодильник.

    викласти тісто у форму
    викласти тісто у форму
  6. Для начинки змішати сир з жовтком, цукром, сметаною та ваніллю. Якщо сир зернистий, протріть його через сито. Яблука почистити та нарізати.

    приготувати сирну начинку
    приготувати сирну начинку
  7. На корж спочатку викласти сирну начинку, а потім шматочки яблук. До речі, сирну масу теж доведеться намазувати, як і тісто.

    викласти сир та яблука на тісто
    викласти сир та яблука на тісто
  8. Ставимо пиріг у духовку на 30 хвилин при t - 180-200С і печемо його приблизно до такого стану.

    пекти 30 хвилин
    пекти 30 хвилин
  9. По закінченні 30-ти хвилин збиваємо білки з цукром у некруту піну, покриваємо цією сумішшю верх пирога і печемо ще хвилин 15 до потемніння білків. Верхній шар - не меренга! Це м'яке повітряне суфле.

    покрити збитими білками
    покрити збитими білками
  10. Білки дуже сильно здуваються при випічці, але не хвилюйтеся, при остиганні вони сядуть.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  11. Охолодити пиріг у формі та подавати. Приємного апетиту!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11145
Домашняя
яблоки, творог, яйца
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Ирина
Ирина

Безумно вкусный пирог)Спасибо за рецепт))

Оксана
Оксана

спасибо за рецепт!!!

Наталья
Наталья

!!!!!!!!!!!!

Кристи
Кристи

А какого размера брать форму? И надо ли смазывать форму?

Елизавета
Елизавета

Кристи, если форма антипригарная, то можно не смазывать. В тесте достаточно жира. Размер формы - на ваше усмотрение. Чем она меньше в диаметре, тем выше получится пирог. В рецепте использована форма 24 см в диаметре.

Кристи
Кристи

Второй раз готовлю, очень вкусно!

Кристи
Кристи

Спасибо за рецепты!