
Повітряний яблучний пиріг
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам найніжніший з усіх ніжних яблучних пирогів! За смаком він більше схожий навіть не на пиріг, а швидше на якийсь повітряний десерт чи на яблучний замбук. Білкове суфле, яблука, що лежать на ніжній сирній пасті, і легке розсипчасте тісто - ось таке диво поєднання!
Робиться він, до речі, дуже просто і швидко. Накосячити тут практично ніде.
То ж, несучи це диво в маси, я дуже сподіваюся, що ви його обов'язково спробуєте.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- 2 жовтки
- 3 ст. л. цукру
- 120 г борошна
- 100 г розм'якшеного вершкового масла
- 2 ч. л. розпушувача
- 2 ст. л. сметани
- щіпка солі
Для начинки:
- 300 г сиру
- 2 ст. л. сметани
- 2 ст. л. цукру
- 1 жовток
- 2-3 яблука
- ваніль
Для заливки:
- 3 білки
- 150 г цукру (краще цукрової пудри)
Приготовление
Відокремити жовтки від білків. Один жовток відкласти для начинки, а білки покласти в холодильник.
Розтерти 2 жовтки з цукром добіла.
розтерти жовтки з цукром Додати масло і сметану.
додати масло і сметану Змішати з просіяним борошном, розпушувачем і сіллю.
всипати борошно Тісто виходить кремоподібне, тому викладати його у форму руками буде проблематично. Краще взяти звичайний широкий ніж для намазування масла, або кулінарний шпатель-лопатку.
тісто готове Отже, викладаємо тісто у форму, спочатку формуючи бортики, а потім розрівнюючи центральну частину. Забираємо форму в холодильник.
викласти тісто у форму Для начинки змішати сир з жовтком, цукром, сметаною та ваніллю. Якщо сир зернистий, протріть його через сито. Яблука почистити та нарізати.
приготувати сирну начинку На корж спочатку викласти сирну начинку, а потім шматочки яблук. До речі, сирну масу теж доведеться намазувати, як і тісто.
викласти сир та яблука на тісто Ставимо пиріг у духовку на 30 хвилин при t - 180-200С і печемо його приблизно до такого стану.
пекти 30 хвилин По закінченні 30-ти хвилин збиваємо білки з цукром у некруту піну, покриваємо цією сумішшю верх пирога і печемо ще хвилин 15 до потемніння білків. Верхній шар - не меренга! Це м'яке повітряне суфле.
покрити збитими білками Білки дуже сильно здуваються при випічці, але не хвилюйтеся, при остиганні вони сядуть.
пекти до готовності Охолодити пиріг у формі та подавати. Приємного апетиту!
пиріг готовий
Комментарии
Безумно вкусный пирог)Спасибо за рецепт))
!!!!!!!!!!!!

А какого размера брать форму? И надо ли смазывать форму?
Кристи, если форма антипригарная, то можно не смазывать. В тесте достаточно жира. Размер формы - на ваше усмотрение. Чем она меньше в диаметре, тем выше получится пирог. В рецепте использована форма 24 см в диаметре.
Второй раз готовлю, очень вкусно!
Спасибо за рецепты!