
Кольорова капуста в томатному соусі
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое тушить детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Пропоную вам черговий суворо-вегетаріанський рецепт. Знову ж таки з тих, що я хотіла викласти в пост, але не знайшла часу.
Страва дуже літня - ароматна, легка і освіжаюча. І готується просто. Її можна вживати і гарячою, і холодною. Вітайте!
Теги
цветная капуста, помидоры, чеснок
Ингредиенты
- 1 качан кольорової капусти (1-1,5 кг)
- 3 ст. л. оцту
- 2 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 4 помідори
- 1,5 склянки води
- 2 ч. л. цукру
- кілька лаврових листків
- кілька зернят духмяного перцю
- паприка, чорний перець, сіль за смаком
* може знадобитися трохи томатної пасти
Приготовление
-
Капусту розібрати на суцвіття і замочити у великій кількості води з 2 ст. л. оцту на 10 хвилин. Потім відкинути на дуршлаг.
Якщо качани дуже великі, варто їх розрізати.
Капусту замочити у воді з оцтом. -
У цей час обсмажити дрібно нарізану цибулю та часник.
Обсмажити цибулю та часник. -
Помідори бланшувати у киплятку та зняти шкірку. Нарізати кубиками та додати до цибулі.
Додати помідори. -
Влити у сковорідку 1,5 склянки води, додати 1 ст. л. оцту, цукор, сіль та спеції.
Влити воду, оцет, додати спеції. -
Покласти капусту, довести до кипіння і тушкувати під кришкою 15 хвилин.
Додати капусту. -
Через 15 хвилин перевірити на смак. Якщо соус вийшов не дуже насичений за кольором і смаком, додати 1 ст. л. томатної пасти. Паста знадобиться в тому випадку, якщо помідори бліді та водянисті. На півдні такої проблеми бути не повинно, особливо влітку.
Перевірити. Якщо потрібно, додати томатну пасту. -
Ще трохи потушкувати, а потім поставити на сильний вогонь і зняти кришку, щоб рідина трохи випарувалася, а соус загус.
Тушкувати до загущення соусу. -
Подавати в гарячому або холодному вигляді, як гарнір або як самостійну страву.
Приємного апетиту!
Готово.
Комментарии