Рецепт Кольорова капуста в томатному соусі с фото

Кольорова капуста в томатному соусі

Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое тушить детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Пропоную вам черговий суворо-вегетаріанський рецепт. Знову ж таки з тих, що я хотіла викласти в пост, але не знайшла часу.

Страва дуже літня - ароматна, легка і освіжаюча. І готується просто. Її можна вживати і гарячою, і холодною. Вітайте!

Теги

цветная капуста, помидоры, чеснок

Ингредиенты

  • 1 качан кольорової капусти (1-1,5 кг)
  • 3 ст. л. оцту
  • 2 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 4 помідори
  • 1,5 склянки води
  • 2 ч. л. цукру
  • кілька лаврових листків
  • кілька зернят духмяного перцю
  • паприка, чорний перець, сіль за смаком

* може знадобитися трохи томатної пасти

Приготовление

  1. Капусту розібрати на суцвіття і замочити у великій кількості води з 2 ст. л. оцту на 10 хвилин. Потім відкинути на дуршлаг.

    Якщо качани дуже великі, варто їх розрізати.

    Капусту замочити у воді з оцтом.
    Капусту замочити у воді з оцтом.
  2. У цей час обсмажити дрібно нарізану цибулю та часник.

    Обсмажити цибулю та часник.
    Обсмажити цибулю та часник.
  3. Помідори бланшувати у киплятку та зняти шкірку. Нарізати кубиками та додати до цибулі.

    Додати помідори.
    Додати помідори.
  4. Влити у сковорідку 1,5 склянки води, додати 1 ст. л. оцту, цукор, сіль та спеції.

    Влити воду, оцет, додати спеції.
    Влити воду, оцет, додати спеції.
  5. Покласти капусту, довести до кипіння і тушкувати під кришкою 15 хвилин.

    Додати капусту.
    Додати капусту.
  6. Через 15 хвилин перевірити на смак. Якщо соус вийшов не дуже насичений за кольором і смаком, додати 1 ст. л. томатної пасти. Паста знадобиться в тому випадку, якщо помідори бліді та водянисті. На півдні такої проблеми бути не повинно, особливо влітку.

    Перевірити. Якщо потрібно, додати томатну пасту.
    Перевірити. Якщо потрібно, додати томатну пасту.
  7. Ще трохи потушкувати, а потім поставити на сильний вогонь і зняти кришку, щоб рідина трохи випарувалася, а соус загус.

    Тушкувати до загущення соусу.
    Тушкувати до загущення соусу.
  8. Подавати в гарячому або холодному вигляді, як гарнір або як самостійну страву.

    Приємного апетиту!

    Готово.
    Готово.
Оценка 5 / 5 на основе 1752
Домашняя
цветная капуста, помидоры, чеснок
PT45M
PT45M
0

Комментарии