Рецепт Фаршировані перці з рисом та грибами (без м'яса) с фото

Фаршировані перці з рисом та грибами (без м'яса)

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить мультиварка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день

Сьогодні будемо готувати фаршировані перці. Але весь парадокс полягає в тому, що ніякого фаршу ми використовувати не будемо. Так, так, виявляється навіть без м'яса можна приготувати смачну і ситну закуску. Гриби надають начинці ситності і навіть певної пікантності. Сюди підійдуть як лісові гриби, так і гриби з магазину. Рекомендую хоч раз спробувати приготувати цю страву в такому варіанті, впевнена вам дуже сподобається.

Теги

перец, рис, гриб

Ингредиенты

  • перець червоний (розмір менше середнього) - 10 шт
  • рис - 350-400 г
  • морква (середня) - 2 шт
  • цибуля (невелика) - 3 шт
  • гриби смажені з цибулею - 150 г
  • сіль - 1 чл
  • спеції для плову - 1 чл
  • паприка мелена - 1 чл
  • сметана - 3 стл
  • лавровий лист - 2 шт
  • часник - 2 зубчики

Приготовление

  1. Гриби я вже попередньо обсмажила з цибулею. Моркву необхідно помити та почистити, те ж саме робимо з цибулею. Перець я віддаю перевагу брати розміру менше середнього, так він швидше тушкується і акуратніше виглядає в тарілці.

    Продукти для фаршированих перців
    Продукти для фаршированих перців
  2. Першим кроком промиваємо рис кілька разів холодною водою і відправляємо на плиту варитися.

    Відварюємо рис
    Відварюємо рис
  3. Моркву тремо на великій тертці.

    Тремо моркву
    Тремо моркву
  4. Відправляємо моркву на розігріту сковорідку з рослинною олією. Обсмажуємо кілька хвилин.

    Пасеруємо моркву
    Пасеруємо моркву
  5. Тим часом нарізаємо цибулю невеликими кубиками і відправляємо до моркви. Тушкуємо на невеликому вогні до готовності овочів.

    Додаємо цибулю
    Додаємо цибулю
  6. Рис варимо до напівготовності, потім промиваємо його під холодною водою.

    Промиваємо напівготовий рис
    Промиваємо напівготовий рис
  7. Перекладаємо зварений до стану аль денте рис у глибоку миску. Додаємо до нього обсмажені з цибулею гриби, 1/2 чайної ложки солі та 1/2 чайної ложки спецій і паприки. Добре все перемішуємо до однорідності. Наша начинка готова.

    Готуємо начинку для перців
    Готуємо начинку для перців
  8. А тепер займемося перцями. Їх необхідно добре промити та акуратно видаляємо плодоніжку. Зробити це можна за допомогою ножа або ж руками, протиснувши її всередину. Видаляємо всі насіння та перегородки.

    Підготовляємо перці
    Підготовляємо перці
  9. Начиняємо кожен перець рисом з грибами. Допомагаємо собі чайною ложкою, добре утрамбовуючи начинку.

    Фаршируємо перці
    Фаршируємо перці
  10. Начинені перці укладаємо в каструлю від мультиварки. Якщо ви будете їх готувати в духовці, то покладіть їх у жаростійку форму.

    Укладаємо перці в каструлю
    Укладаємо перці в каструлю
  11. Коли цибуля та морква добре обсмажаться, додаємо до них 3-4 столові л

Оценка 5 / 5 на основе 17465
Домашняя
перец, рис, гриб
PT60M
PT60M
0

Комментарии