Домашній плавлений сир «Янтар»
Рецепт на 20 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое варить плита всем остальным на каждый день
Ви здивуєтесь, але приготувати плавлений сир «Янтар» в домашніх умовах дуже просто! Всього декілька інгредієнтів і в результаті отримуємо ароматну і дуже смачну намазку на бутерброди. Зберігати такий сир можна більше двох тижнів в холодильнику. Також можна експериментувати з начинкою - додавати в нього гриби, зелень, курячу грудку і т.д.
Теги
Ингредиенты
- сир кисломолочний (краще домашній) - 500 г
- сметана 30% - 2 ст. л.
- яйця - 2 шт
- сіль - 1 ч. л.
- сода - 1 ч. л.
- часник гранульований - 1/2 ч. л.
- перець чорний - за смаком
- гриби печериці - 200 г
- петрушка (обов'язково) - 6-7 гілочок
- кріп (не обов'язково) - 2-3 гілочки
* гриби можна будь-які, але їстівні
Приготовление
Підготовляємо продукти для плавленого сиру «Янтар». Дуже важливо, щоб сметана була не менше 30% жирності, а сир чим жирніший, тим краще.
Продукти для сиру "Янтар" Почнемо з приготування грибів. Для цього печериці необхідно спочатку почистити (мити їх не потрібно!) і нарізати кубиками.
Чистимо і нарізаємо гриби Відправляємо гриби в розігріту суху сковорідку.
Смажимо гриби Як тільки вода в грибах випарується, додаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо кілька хвилин. Смажити до золотистого кольору немає жодної необхідності.
Додаємо олію Поки гриби обсмажуються, підготуємо зелень. Промиваємо її під водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Нарізаємо зелень За 2 хвилини до вимкнення грибів додаємо до них зелень, перемішуємо і через 2 хвилини грибна начинка готова.
Грибна начинка В окрему миску викладаємо 500 г сиру, 2 столові ложки сметани, 1 чайну ложку соди, 1 чайну ложку солі та 2 яйця. Я додала спеції, але все ж їх краще додавати в кінці. Ще таке спостереження: солі можна класти трохи менше, якщо ви не любите солоний смак.
Інгредієнти для плавленого сиру Збиваємо всі інгредієнти блендером до однорідної маси.
Збиваємо блендером У глибокий сотейник наливаємо холодну воду (!!!) і ставимо в неї миску зі збитим сиром. Важливо щоб вода доходила до середини миски. Вмикаємо середній вогонь і даємо воді закипіти.
Ставимо миску в сотейник з водою По мірі нагрівання води сирна маса ставатиме більш рідкою. Якщо ви виявите деякі крупинки в ній, нехай вас це не смущає, в кінці всю масу ми ще раз будемо збивати блендером.
Рідка консистенція сиру Через 5-7 хвилин після закипання води сирна маса почне густішати і набувати консистенції плавленого сиру. За необхідності сир потрібно збити ще раз блендером. Вже на цьому етапі можна додати грибну начинку і спеції.
Додаємо грибну начинку Всю масу добре перемішуємо, даємо їй покипіти ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Перемішуємо начинку Відразу ж, поки сир ще гарячий перекладаємо його в ємність з кришкою (можна взяти скляну банку або пластиковий контейнер). Плавлений сир дуже швидко застигає, тому не варто зволікати.
Заливаємо в ємність Намазувати сир на бутерброди можна як в гарячому так і в холодному вигляді. За бажанням грибну начинку можна взагалі не додавати, залишити плавлений сир в чистому вигляді.
Намазаний плавлений сир Такий домашній плавлений сир можна давати навіть дітям (якщо робити без грибної начинки).
Плавлений сир "Янтар" домашній рецепт
Комментарии