Рецепт Домашній плавлений сир «Янтар» с фото

Домашній плавлений сир «Янтар»

Рецепт на 20 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое варить плита всем остальным на каждый день

Ви здивуєтесь, але приготувати плавлений сир «Янтар» в домашніх умовах дуже просто! Всього декілька інгредієнтів і в результаті отримуємо ароматну і дуже смачну намазку на бутерброди. Зберігати такий сир можна більше двох тижнів в холодильнику. Також можна експериментувати з начинкою - додавати в нього гриби, зелень, курячу грудку і т.д.

Теги

творог, сметана, яйца

Ингредиенты

  • сир кисломолочний (краще домашній) - 500 г
  • сметана 30% - 2 ст. л.
  • яйця - 2 шт
  • сіль - 1 ч. л.
  • сода - 1 ч. л.
  • часник гранульований - 1/2 ч. л.
  • перець чорний - за смаком
  • гриби печериці - 200 г
  • петрушка (обов'язково) - 6-7 гілочок
  • кріп (не обов'язково) - 2-3 гілочки

* гриби можна будь-які, але їстівні

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для плавленого сиру «Янтар». Дуже важливо, щоб сметана була не менше 30% жирності, а сир чим жирніший, тим краще.

    Продукти для сиру
    Продукти для сиру "Янтар"
  2. Почнемо з приготування грибів. Для цього печериці необхідно спочатку почистити (мити їх не потрібно!) і нарізати кубиками.

    Чистимо і нарізаємо гриби
    Чистимо і нарізаємо гриби
  3. Відправляємо гриби в розігріту суху сковорідку.

    Смажимо гриби
    Смажимо гриби
  4. Як тільки вода в грибах випарується, додаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо кілька хвилин. Смажити до золотистого кольору немає жодної необхідності.

    Додаємо олію
    Додаємо олію
  5. Поки гриби обсмажуються, підготуємо зелень. Промиваємо її під водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

    Нарізаємо зелень
    Нарізаємо зелень
  6. За 2 хвилини до вимкнення грибів додаємо до них зелень, перемішуємо і через 2 хвилини грибна начинка готова.

    Грибна начинка
    Грибна начинка
  7. В окрему миску викладаємо 500 г сиру, 2 столові ложки сметани, 1 чайну ложку соди, 1 чайну ложку солі та 2 яйця. Я додала спеції, але все ж їх краще додавати в кінці. Ще таке спостереження: солі можна класти трохи менше, якщо ви не любите солоний смак.

    Інгредієнти для плавленого сиру
    Інгредієнти для плавленого сиру
  8. Збиваємо всі інгредієнти блендером до однорідної маси.

    Збиваємо блендером
    Збиваємо блендером
  9. У глибокий сотейник наливаємо холодну воду (!!!) і ставимо в неї миску зі збитим сиром. Важливо щоб вода доходила до середини миски. Вмикаємо середній вогонь і даємо воді закипіти.

    Ставимо миску в сотейник з водою
    Ставимо миску в сотейник з водою
  10. По мірі нагрівання води сирна маса ставатиме більш рідкою. Якщо ви виявите деякі крупинки в ній, нехай вас це не смущає, в кінці всю масу ми ще раз будемо збивати блендером.

    Рідка консистенція сиру
    Рідка консистенція сиру
  11. Через 5-7 хвилин після закипання води сирна маса почне густішати і набувати консистенції плавленого сиру. За необхідності сир потрібно збити ще раз блендером. Вже на цьому етапі можна додати грибну начинку і спеції.

    Додаємо грибну начинку
    Додаємо грибну начинку
  12. Всю масу добре перемішуємо, даємо їй покипіти ще пару хвилин і знімаємо з вогню.

    Перемішуємо начинку
    Перемішуємо начинку
  13. Відразу ж, поки сир ще гарячий перекладаємо його в ємність з кришкою (можна взяти скляну банку або пластиковий контейнер). Плавлений сир дуже швидко застигає, тому не варто зволікати.

    Заливаємо в ємність
    Заливаємо в ємність
  14. Намазувати сир на бутерброди можна як в гарячому так і в холодному вигляді. За бажанням грибну начинку можна взагалі не додавати, залишити плавлений сир в чистому вигляді.

    Намазаний плавлений сир
    Намазаний плавлений сир
  15. Такий домашній плавлений сир можна давати навіть дітям (якщо робити без грибної начинки).

    Плавлений сир
    Плавлений сир "Янтар" домашній рецепт
Оценка 5 / 5 на основе 2412
Домашняя
творог, сметана, яйца
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии