Закуска з баклажанів «Медова»
Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать духовка детям старше 3 лет всем остальным на каждый день
Тим, хто любить баклажани і мріє їх їсти взимку - присвячується ця страва. Відразу хочу попередити, ця закуска довгограюча, але зберігати її потрібно обов'язково в холодильнику! Насолоджуйтесь її чудовим смаком все літо, осінь і зиму - воно того варте!
Теги
Ингредиенты
- Баклажани - 3 шт
- Цибуля - 3 шт
- Морква - 3 шт
- Помідор - 6 шт
- Часник - 7 зубчиків
- Кріп, базилік - 1 пучок
- Оцет - 2 ст. л.
- Мед - 2 ст. л.
- Олія рослинна - 1 ст. л.
- Перець до смаку
Приготовление
Ось наші продукти:

Інгредієнти для закуски Спочатку беремо баклажани, миємо їх, даємо обсохнути і ріжемо на не дуже тоненькі кружальця. Якщо ви любите насичений смак баклажанів - ріжте товще, якщо до душі їх хрустка скоринка - тоді тонше. Додаємо до них трохи соняшникової олії та солі, перемішуємо.

Порізані баклажани Складаємо баклажани до миски. Додаємо до них трохи соняшникової олії та солі, перемішуємо.

Перемішуємо баклажани з олією та сіллю Викладаємо баклажани на деко. Ставимо в духовку і випікаємо за температури 180 градусів 10-15 хв.

Баклажани на деці Моркву миємо і тремо на великій тертці.

Потерта морква Далі, ріжемо цибулю півкільцями.

Цибуля порізана півкільцями Беремо сковорідку, складаємо туди нашу моркву і цибулю, смажимо на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору на маленькому вогні.

Смажимо моркву та цибулю Тим часом миємо зелень, дрібно її ріжемо, складаємо в мисочку. Туди ж додаємо видавлений часник.

Зелень та часник Беремо помідори, тремо їх на велику тертку. Додаємо туди сіль, мед, оцет і варимо кілька хвилин. Кількість помідорів необхідно регулювати, так як вони бувають соковитими, а бувають не дуже. Розсолу має вистачити, щоб залити всю масу баклажанів!

Перетерті помідори Ось до такого стану в нас обсмажилися морква та цибуля:

Пересмажені цибуля та морква А так виглядають злегка запечені баклажани:

Запечені баклажани Баночки попередньо стерилізуємо. Тепер можна їх наповнювати: першим шаром кладемо моркву з цибулею.

Перший шар - морква з цибулею Далі кладемо баклажани.

Другий шар - баклажани Потім робимо шар із зелені з часником. Шари чергуємо до самого верху.

Третій шар - зелень з часником Шари чергуємо до самого верху. В кінці залишаємо місце і все заливаємо нашим розсолом з помідор. Виделкою або ложкою треба допомогти розсолу просочитися до самого дна. Все, страва готова! Залишилося сховати її в холодильник і дістати ближче до зими. З отриманих інгредієнтів у мене вийшло дві ось такі баночки:

Закуска з баклажанів












Комментарии
Что-то я не помню что бы любила баклажаны, но тут так аппетитно смотрятся, наверное попробую.
Очень вкусно, спасибо за рецепт