Рецепт Закуска з баклажанів «Медова» с фото

Закуска з баклажанів «Медова»

Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать духовка детям старше 3 лет всем остальным на каждый день

Тим, хто любить баклажани і мріє їх їсти взимку - присвячується ця страва. Відразу хочу попередити, ця закуска довгограюча, але зберігати її потрібно обов'язково в холодильнику! Насолоджуйтесь її чудовим смаком все літо, осінь і зиму - воно того варте!

Теги

баклажаны, помидоры, мед

Ингредиенты

  • Баклажани - 3 шт
  • Цибуля - 3 шт
  • Морква - 3 шт
  • Помідор - 6 шт
  • Часник - 7 зубчиків
  • Кріп, базилік - 1 пучок
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець до смаку

Приготовление

  1. Ось наші продукти:

    Інгредієнти для закуски
    Інгредієнти для закуски
  2. Спочатку беремо баклажани, миємо їх, даємо обсохнути і ріжемо на не дуже тоненькі кружальця. Якщо ви любите насичений смак баклажанів - ріжте товще, якщо до душі їх хрустка скоринка - тоді тонше. Додаємо до них трохи соняшникової олії та солі, перемішуємо.

    Порізані баклажани
    Порізані баклажани
  3. Складаємо баклажани до миски. Додаємо до них трохи соняшникової олії та солі, перемішуємо.

    Перемішуємо баклажани з олією та сіллю
    Перемішуємо баклажани з олією та сіллю
  4. Викладаємо баклажани на деко. Ставимо в духовку і випікаємо за температури 180 градусів 10-15 хв.

    Баклажани на деці
    Баклажани на деці
  5. Моркву миємо і тремо на великій тертці.

    Потерта морква
    Потерта морква
  6. Далі, ріжемо цибулю півкільцями.

    Цибуля порізана півкільцями
    Цибуля порізана півкільцями
  7. Беремо сковорідку, складаємо туди нашу моркву і цибулю, смажимо на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору на маленькому вогні.

    Смажимо моркву та цибулю
    Смажимо моркву та цибулю
  8. Тим часом миємо зелень, дрібно її ріжемо, складаємо в мисочку. Туди ж додаємо видавлений часник.

    Зелень та часник
    Зелень та часник
  9. Беремо помідори, тремо їх на велику тертку. Додаємо туди сіль, мед, оцет і варимо кілька хвилин. Кількість помідорів необхідно регулювати, так як вони бувають соковитими, а бувають не дуже. Розсолу має вистачити, щоб залити всю масу баклажанів!

    Перетерті помідори
    Перетерті помідори
  10. Ось до такого стану в нас обсмажилися морква та цибуля:

    Пересмажені цибуля та морква
    Пересмажені цибуля та морква
  11. А так виглядають злегка запечені баклажани:

    Запечені баклажани
    Запечені баклажани
  12. Баночки попередньо стерилізуємо. Тепер можна їх наповнювати: першим шаром кладемо моркву з цибулею.

    Перший шар - морква з цибулею
    Перший шар - морква з цибулею
  13. Далі кладемо баклажани.

    Другий шар - баклажани
    Другий шар - баклажани
  14. Потім робимо шар із зелені з часником. Шари чергуємо до самого верху.

    Третій шар - зелень з часником
    Третій шар - зелень з часником
  15. Шари чергуємо до самого верху. В кінці залишаємо місце і все заливаємо нашим розсолом з помідор. Виделкою або ложкою треба допомогти розсолу просочитися до самого дна. Все, страва готова! Залишилося сховати її в холодильник і дістати ближче до зими. З отриманих інгредієнтів у мене вийшло дві ось такі баночки:

    Закуска з баклажанів
    Закуска з баклажанів
Оценка 5 / 5 на основе 17255
Домашняя
баклажаны, помидоры, мед
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Тоня
Тоня

Что-то я не помню что бы любила баклажаны, но тут так аппетитно смотрятся, наверное попробую.

ЛЕНА
ЛЕНА

Очень вкусно, спасибо за рецепт