Рецепт Листкова плетінка з бататом, козячим сиром та зеленню с фото

Листкова плетінка з бататом, козячим сиром та зеленню

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно дорогое блюдо запекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день

Закусочні пироги - моя пристрасть. Печу їх багато і часто: і в будні, і у свята, і в гості. На великих сімейних урочистостях за цю частину святкового застілля завжди відповідаю лише я. Довіряють!

Щоб і далі довіряли, доводиться шукати нові ідеї. А то ж луковим кишем та пирогом зі шпинатом вже нікого не здивуєш! І тут мені на очі випадково потрапив батат...

Знаєте, що це? Його ще називають солодкою картоплею, але я особливої схожості не бачу. Вікіпедія з цього приводу каже, що батат - це «трав'яниста ліана з довгими (1-5 м) повзучими стеблами-плетями, що вкорінюються у вузлах». Нічого собі, картопелька!

На смак - щось між солодкою морквою і гарбузом, тільки набагато смачніше. Гарна річ! Побачите - беріть! Його можна і смажити, і запікати, і варити, і начинку для пирогів робити.

Отож, повернемося до пирогів: з бататом цілком чудово поєднується козиний сир! І зелень. Така начинка - сама по собі смакота, а якщо її в тісто запекти - взагалі захват! А якщо не просто пиріг зліпити, а красиву плетінку сплести, то навіть найвибагливіші родичі не знайдуть, до чого причепитися. Чому? А тому, що разом з пирогом язик проковтнуть! Ось так-то!

Теги

батат, сыр, творог

Ингредиенты

  • один рулет готового листкового тіста (500 г)
  • 1 батат
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль, чорний перець
  • 100 г будь-якої свіжої зелені (кріп, петрушка, шпинат, зелена цибуля і ін.)
  • 150 г козячого сиру
  • 150 г нежирного сиру
  • яйце для змащування
  • кунжут для посипання

Приготовление

  1. Батат почистити, нарізати кубиками і обсмажити 10 хвилин на рослинній олії.

    обсмажити батат
    обсмажити батат
  2. Зелень дрібно порізати.

    Сир змішати з творогом і зеленню.

    Додати кубики батата. Посолити, поперчити за смаком.

    змішати батат з сирами та зеленню
    змішати батат з сирами та зеленню
  3. Збирання пирога.

    Попередньо розморожене тісто викласти на папір для випічки.

    Уявно розділити його вздовж на 3 частини (можна намітити тупою стороною ножа, не надрізаючи). Центральну частину не чіпати - вона призначена для начинки, а крайні частини нарізати смужками під кутом від центру до країв - товщина смужок приблизно 1,5 см. Відрізати перші бокові смужки з обох сторін і з двох кінців (всього 4 шт) - вони не знадобляться. Натомість з двох сторін утворюються прямокутні "язички".

    Зверніть увагу на те, щоб кількість смужок з обох сторін була однаковою!

    тісто нарізати смужками
    тісто нарізати смужками
  4. У центр прямокутника гіркою викласти начинку.

    викласти начинку
    викласти начинку
  5. Спочатку загорнути всередину "язички", а потім накрити начинку смужками тіста, чергуючи їх праворуч і ліворуч, щоб вийшла плетінка.

    зробити плетінку
    зробити плетінку
  6. Змастити яйцем, посипати кунжутом.

    змастити яйцем, посипати кунжутом
    змастити яйцем, посипати кунжутом
  7. Випікати приблизно півгодини або до готовності за t-160-180С.

    випікати до готовності
    випікати до готовності
  8. Готову плетінку охолодити і нарізати порційними шматками.

    Таку плетінку можна робити з будь-якою начинкою на ваш смак. Виглядає вона дуже святково, а робиться швидко і легко!

    нарізати шматочками
    нарізати шматочками

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 21112
Домашняя
батат, сыр, творог
PT60M
PT60M
0

Комментарии