
Листкова плетінка з бататом, козячим сиром та зеленню
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно дорогое блюдо запекать Европейская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день
Закусочні пироги - моя пристрасть. Печу їх багато і часто: і в будні, і у свята, і в гості. На великих сімейних урочистостях за цю частину святкового застілля завжди відповідаю лише я. Довіряють!
Щоб і далі довіряли, доводиться шукати нові ідеї. А то ж луковим кишем та пирогом зі шпинатом вже нікого не здивуєш! І тут мені на очі випадково потрапив батат...
Знаєте, що це? Його ще називають солодкою картоплею, але я особливої схожості не бачу. Вікіпедія з цього приводу каже, що батат - це «трав'яниста ліана з довгими (1-5 м) повзучими стеблами-плетями, що вкорінюються у вузлах». Нічого собі, картопелька!
На смак - щось між солодкою морквою і гарбузом, тільки набагато смачніше. Гарна річ! Побачите - беріть! Його можна і смажити, і запікати, і варити, і начинку для пирогів робити.
Отож, повернемося до пирогів: з бататом цілком чудово поєднується козиний сир! І зелень. Така начинка - сама по собі смакота, а якщо її в тісто запекти - взагалі захват! А якщо не просто пиріг зліпити, а красиву плетінку сплести, то навіть найвибагливіші родичі не знайдуть, до чого причепитися. Чому? А тому, що разом з пирогом язик проковтнуть! Ось так-то!
Теги
Ингредиенты
- один рулет готового листкового тіста (500 г)
- 1 батат
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль, чорний перець
- 100 г будь-якої свіжої зелені (кріп, петрушка, шпинат, зелена цибуля і ін.)
- 150 г козячого сиру
- 150 г нежирного сиру
- яйце для змащування
- кунжут для посипання
Приготовление
-
Батат почистити, нарізати кубиками і обсмажити 10 хвилин на рослинній олії.
обсмажити батат -
Зелень дрібно порізати.
Сир змішати з творогом і зеленню.
Додати кубики батата. Посолити, поперчити за смаком.
змішати батат з сирами та зеленню -
Збирання пирога.
Попередньо розморожене тісто викласти на папір для випічки.
Уявно розділити його вздовж на 3 частини (можна намітити тупою стороною ножа, не надрізаючи). Центральну частину не чіпати - вона призначена для начинки, а крайні частини нарізати смужками під кутом від центру до країв - товщина смужок приблизно 1,5 см. Відрізати перші бокові смужки з обох сторін і з двох кінців (всього 4 шт) - вони не знадобляться. Натомість з двох сторін утворюються прямокутні "язички".
Зверніть увагу на те, щоб кількість смужок з обох сторін була однаковою!
тісто нарізати смужками -
У центр прямокутника гіркою викласти начинку.
викласти начинку -
Спочатку загорнути всередину "язички", а потім накрити начинку смужками тіста, чергуючи їх праворуч і ліворуч, щоб вийшла плетінка.
зробити плетінку -
Змастити яйцем, посипати кунжутом.
змастити яйцем, посипати кунжутом -
Випікати приблизно півгодини або до готовності за t-160-180С.
випікати до готовності -
Готову плетінку охолодити і нарізати порційними шматками.
Таку плетінку можна робити з будь-якою начинкою на ваш смак. Виглядає вона дуже святково, а робиться швидко і легко!
нарізати шматочками Смачного!
Комментарии