
Яловичина на грилі. 6 кроків до ідеального м'яса.
Рецепт на 4 порций 30-45 минут готовить очень просто блюдо недорогое запекать гриль детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Літній сезон вже майже в розпалі, і ніщо не зрівняється із запахом свіжоспеченого хліба, ароматним запахом квітів і, звичайно ж, привабливим запахом м'яса, що готується на грилі. Ідеально приготовлене м'ясо на грилі - це справжнє мистецтво, яке вимагає певних знань і навичок. У цій статті ми розповімо про секрети приготування ідеального м'яса на грилі, яке порадує ваші смакові рецептори і залишить яскраві враження на довгий час.
Теги
Ингредиенты
- Шматок м'яса (стейк, реберця, яловичина, курка і т.д.)
- Сіль
- Свіжомелений перець
- Рослинна олія
- Лимонний сік або оцет (за бажанням)
Приготовление
Перший крок до приготування ідеального м'яса на грилі - правильна підготовка та розігрів гриля. Необхідно нагріти гриль до високої температури, щоб забезпечити рівномірну прожарку м'яса та зберегти його соковитість.
Після цього необхідно правильно підготувати шматок м'яса, прибрати кістки та зайвий жир, а також щедро посолити та поперчити його обидві сторони.
Але це ще не все - перед викладанням м'яса на решітку гриля необхідно змастити його рослинною олією, щоб уникнути прилипання до решітки.
Дотримуючись цих простих кроків, ви готові розпочати процес смаження м'яса на грилі та надати йому бажаний ступінь прожарювання. Для цього покладіть м'ясо на гарячу решітку гриля та закрийте кришку. Дайте м'ясу обсмажитися з одного боку залежно від його товщини та бажаного ступеня прожарювання: для рідкого - 2-3 хвилини, для середнього - 4-5 хвилин, для добре прожареного - 6-7 хвилин.
Переверніть м'ясо та повторіть процедуру з іншого боку, щоб досягти бажаного ступеня прожарювання.
За бажанням посипте м'ясо свіжим лимонним соком чи оцтом перед подачею.
Комментарии