Рецепт Домашній сир з в'яленими томатами с фото

Домашній сир з в'яленими томатами

Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить плита холодильник всем остальным худеющим на фуршет на каждый день

Хто б міг подумати, що зробити сир в домашніх умовах простіше простого! При цьому, начинки можна варіювати на свій смак і отримувати кожного разу новий приголомшливий результат! Цього разу я готувала сир з в'яленими томатами, але за бажанням їх можна замінити на волоські горіхи, улюблені спеції тощо. Зберігається такий сир у холодильнику більше двох тижнів. Впевнена, що спробувавши його один раз, ви забудете про магазинний варіант і готуватимете його часто.

Теги

молоко, сметана, помидор

Ингредиенты

  • молоко (не менше 3,2%) - 1 л
  • сметана (21%) - 200 г
  • яйця - 3 шт
  • сіль - 1 столова ложка
  • томати в'ялені - 100 г
  • базилік сушений - 1 столова ложка

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для домашнього сиру. Молоко беріть максимально жирне, яке тільки знайдете в магазині. Сметана повинна бути жирністю не менше 21%, від цього залежить щільність сиру в результаті.

    Продукти для сиру
    Продукти для сиру
  2. Беремо каструлю з товстим дном, виливаємо в неї один літр молока і додаємо 1 столову ложку солі. Відправляємо на вогонь до закипання.

    Беремо каструлю з товстим дном
    Беремо каструлю з товстим дном
  3. Поки молоко закипає, готуємо інші інгредієнти. Для цього в окремій мисці збиваємо сметану (200 г) з 3 яйцями.

    Збиваємо сметану з яйцями
    Збиваємо сметану з яйцями
  4. В'ялені томати дістаємо з банки, даємо їм трохи стекти від олії.

    В'ялені томати
    В'ялені томати
  5. Томати необхідно дрібно нарізати.

    Нарізані томати
    Нарізані томати
  6. Як тільки молоко закипіло, тонкою цівкою виливаємо в нього нашу сметано-яєчну суміш, при цьому весь час помішуємо молоко вінчиком. Відразу зменшуємо вогонь до середнього.

    Виливаємо сметану з яйцями в молоко
    Виливаємо сметану з яйцями в молоко
  7. Буквально через кілька хвилин в молоці утворюються ось такі пластівці. Вони нам і потрібні, з них буде формуватися структура сиру.

    Пластівці в молоці
    Пластівці в молоці
  8. Коли пластівців стане багато, вся маса трохи загусне, додаємо нарізані в'ялені томати.

    Додаємо томати
    Додаємо томати
  9. В самому кінці кладемо 1 столову ложку сушеного базиліку.

    Додаємо сушений базилік
    Додаємо сушений базилік
  10. Добре вмішуємо базилік у молочну масу. На весь процес приготування йде не більше 15 хвилин.

    Вимішуємо базилік
    Вимішуємо базилік
  11. Тепер нам потрібно відцідити приготований сир. Для цього беремо дуршлаг, застеляємо його марлею складеною в кілька шарів, виливаємо туди нашу масу. Зайва рідина стече, вона нам не потрібна.

    Відціджуємо сир
    Відціджуємо сир
  12. Для того, щоб сир віддав всю зайву вологу і набув стійкої форми, нам необхідно помістити його в посуд з невеликими отворами. Можна купити спеціальну форму для сиру, а можна скористатися підручними засобами. Я взяла 500 мл пластикову ємність, проділила в ній отвори розпеченою шпилькою.

    Готуємо форму для сиру
    Готуємо форму для сиру
  13. Сир у марлі поміщаємо всередину пластикової ємності, добре віджимаємо.

    Поміщаємо сир в ємність
    Поміщаємо сир в ємність
  14. Для ефективнішого віджиму зайвої вологи необхідно зверху встановити гніт. Залишаємо сир з гнітом на 1 годину, після чого відправляємо його в холодильник на 6-8 годин.

    Гніт на сирі
    Гніт на сирі
  15. Я відправляла сир у холодильник на ніч, а вранці дістала ось таку голівку сиру вагою майже 400 г.

    Голівка сиру
    Голівка сиру
  16. Сир, приготований в домашніх умовах чудово ріжеться, не кришиться, його зручно класти на бутерброди або подавати як закуску. В'ялені томати надають йому пікантну нотку, а базилік яскравий аромат.

    Домашній сир з в'яленими томатами
    Домашній сир з в'яленими томатами
Оценка 5 / 5 на основе 2421
Домашняя
молоко, сметана, помидор
PT240M
PT240M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии