Домашній сир з в'яленими томатами
Рецепт на 10 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое варить плита холодильник всем остальным худеющим на фуршет на каждый день
Хто б міг подумати, що зробити сир в домашніх умовах простіше простого! При цьому, начинки можна варіювати на свій смак і отримувати кожного разу новий приголомшливий результат! Цього разу я готувала сир з в'яленими томатами, але за бажанням їх можна замінити на волоські горіхи, улюблені спеції тощо. Зберігається такий сир у холодильнику більше двох тижнів. Впевнена, що спробувавши його один раз, ви забудете про магазинний варіант і готуватимете його часто.
Теги
Ингредиенты
- молоко (не менше 3,2%) - 1 л
- сметана (21%) - 200 г
- яйця - 3 шт
- сіль - 1 столова ложка
- томати в'ялені - 100 г
- базилік сушений - 1 столова ложка
Приготовление
Підготовляємо продукти для домашнього сиру. Молоко беріть максимально жирне, яке тільки знайдете в магазині. Сметана повинна бути жирністю не менше 21%, від цього залежить щільність сиру в результаті.
Продукти для сиру Беремо каструлю з товстим дном, виливаємо в неї один літр молока і додаємо 1 столову ложку солі. Відправляємо на вогонь до закипання.
Беремо каструлю з товстим дном Поки молоко закипає, готуємо інші інгредієнти. Для цього в окремій мисці збиваємо сметану (200 г) з 3 яйцями.
Збиваємо сметану з яйцями В'ялені томати дістаємо з банки, даємо їм трохи стекти від олії.
В'ялені томати Томати необхідно дрібно нарізати.
Нарізані томати Як тільки молоко закипіло, тонкою цівкою виливаємо в нього нашу сметано-яєчну суміш, при цьому весь час помішуємо молоко вінчиком. Відразу зменшуємо вогонь до середнього.
Виливаємо сметану з яйцями в молоко Буквально через кілька хвилин в молоці утворюються ось такі пластівці. Вони нам і потрібні, з них буде формуватися структура сиру.
Пластівці в молоці Коли пластівців стане багато, вся маса трохи загусне, додаємо нарізані в'ялені томати.
Додаємо томати В самому кінці кладемо 1 столову ложку сушеного базиліку.
Додаємо сушений базилік Добре вмішуємо базилік у молочну масу. На весь процес приготування йде не більше 15 хвилин.
Вимішуємо базилік Тепер нам потрібно відцідити приготований сир. Для цього беремо дуршлаг, застеляємо його марлею складеною в кілька шарів, виливаємо туди нашу масу. Зайва рідина стече, вона нам не потрібна.
Відціджуємо сир Для того, щоб сир віддав всю зайву вологу і набув стійкої форми, нам необхідно помістити його в посуд з невеликими отворами. Можна купити спеціальну форму для сиру, а можна скористатися підручними засобами. Я взяла 500 мл пластикову ємність, проділила в ній отвори розпеченою шпилькою.
Готуємо форму для сиру Сир у марлі поміщаємо всередину пластикової ємності, добре віджимаємо.
Поміщаємо сир в ємність Для ефективнішого віджиму зайвої вологи необхідно зверху встановити гніт. Залишаємо сир з гнітом на 1 годину, після чого відправляємо його в холодильник на 6-8 годин.
Гніт на сирі Я відправляла сир у холодильник на ніч, а вранці дістала ось таку голівку сиру вагою майже 400 г.
Голівка сиру Сир, приготований в домашніх умовах чудово ріжеться, не кришиться, його зручно класти на бутерброди або подавати як закуску. В'ялені томати надають йому пікантну нотку, а базилік яскравий аромат.
Домашній сир з в'яленими томатами
Комментарии