Рецепт Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна с фото

Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна

Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать микроволновая печь духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на фуршет на каждый день

Мабуть немає такої господині, яка б не мріяла про смачний десерт, що не псував би її фігуру. Виявляється, такі смаколики дійсно існують і приготувати їх в домашніх умовах не складає особливих труднощів. Бананово-шоколадний десерт без борошна та цукру - це ідеальне поєднання продуктів і гармонія смаку.

Теги

банан, какао, шоколад

Ингредиенты

  • банан - 2 шт
  • яйця - 2 шт
  • розпушувач - 1 чайна ложка
  • ванільний цукор - 10 г
  • какао - 4 столові ложки
  • шоколад - 100 г
  • молоко або вершки для ганашу - 25 мл

Приготовление

  1. Продукти, необхідні для бананово-шоколадного десерту.

    Продукти для бананово-шоколадного десерту
    Продукти для бананово-шоколадного десерту
  2. Спочатку готуємо банани. Для цього беремо 2 середніх за розміром стиглих банани, чистимо їх від шкірки та нарізаємо кружальцями.

    Нарізані банани
    Нарізані банани
  3. Відправляємо нарізані банани в чашу блендера.

    Відправляємо банани в блендер
    Відправляємо банани в блендер
  4. Додаємо до бананів 2 яйця.

    Додаємо 2 яйця
    Додаємо 2 яйця
  5. Тепер готуємо всі сухі інгредієнти. В окрему миску висипаємо 4 столові ложки какао та 10 г ванільного цукру. Чим темніше і ароматніше какао, тим смачніший вийде наш десерт.

    Додаємо ванільний цукор в какао
    Додаємо ванільний цукор в какао
  6. До какао і ваніліну додаємо 1 чайну ложку розпушувача.

    Додаємо розпушувач
    Додаємо розпушувач
  7. Добре перемішуємо всі сухі інгредієнти.

    Сухі інгредієнти
    Сухі інгредієнти
  8. Додаємо в чашу блендера всі підготовлені сухі інгредієнти.

    Додаємо сухі інгредієнти
    Додаємо сухі інгредієнти
  9. Збиваємо все разом до однорідної маси без грудочок. Ось така глянцева суміш у нас має вийти.

    Збита суміш
    Збита суміш
  10. Підготовляємо форму для випічки. Якщо робити цей десерт порційним, то необхідно підготувати 2 однакові ємності. Я ж випікала все в одній формі. Застилаємо дно форми папером для випічки.

    Форма для десерту
    Форма для десерту
  11. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виливаємо тісто у форму.

    Виливаємо тісто у форму
    Виливаємо тісто у форму
  12. Відправляємо форму в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.

    Відправляємо в духовку
    Відправляємо в духовку
  13. Поки випікається основа для десерту, приготуємо ганаш. Для цього беремо 25 мл молока або вершків, занурюємо в нього шоколад.

    Готуємо ганаш
    Готуємо ганаш
  14. Відправляємо миску з молоком і шоколадом у мікрохвильову піч буквально на 1 хвилину, до розм'якшення шоколаду.

    Відправляємо молоко і шоколад у мікрохвильовку
    Відправляємо молоко і шоколад у мікрохвильовку
  15. Дістаємо шоколад з мікрохвильовки і ретельно перемішуємо до однорідного стану.

    Перемішуємо шоколад з молоком
    Перемішуємо шоколад з молоком
  16. Дістаємо основу для десерту з духовки.

    Дістаємо основу з духовки
    Дістаємо основу з духовки
  17. Перекладаємо основу для десерту на тарілку догори дном і знімаємо папір для випічки.

    Знімаємо папір для випічки
    Знімаємо папір для випічки
  18. Ще гарячий корж поливаємо зверху ганашем (молоком з шоколадом).

    Поливаємо ганашем
    Поливаємо ганашем
  19. Прикрашаємо десерт на свій смак і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.

    Прикрашаємо десерт
    Прикрашаємо десерт
  20. Зверху прикрасити бананово-шоколадний десерт можна горіхами або тертим шоколадом. Якщо робити пісну версію, то шоколад можна виключити зовсім.

    Прикрашаємо десерт
    Прикрашаємо десерт
  21. Подивіться яким ніжним і вологим виглядає шматочок десерту на розрізі.

    Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна
    Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна
Оценка 5 / 5 на основе 13389
Домашняя
банан, какао, шоколад
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии