Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна
Рецепт на 2 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать микроволновая печь духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим на фуршет на каждый день
Мабуть немає такої господині, яка б не мріяла про смачний десерт, що не псував би її фігуру. Виявляється, такі смаколики дійсно існують і приготувати їх в домашніх умовах не складає особливих труднощів. Бананово-шоколадний десерт без борошна та цукру - це ідеальне поєднання продуктів і гармонія смаку.
Теги
Ингредиенты
- банан - 2 шт
- яйця - 2 шт
- розпушувач - 1 чайна ложка
- ванільний цукор - 10 г
- какао - 4 столові ложки
- шоколад - 100 г
- молоко або вершки для ганашу - 25 мл
Приготовление
-
Продукти, необхідні для бананово-шоколадного десерту.
Продукти для бананово-шоколадного десерту -
Спочатку готуємо банани. Для цього беремо 2 середніх за розміром стиглих банани, чистимо їх від шкірки та нарізаємо кружальцями.
Нарізані банани -
Відправляємо нарізані банани в чашу блендера.
Відправляємо банани в блендер -
Додаємо до бананів 2 яйця.
Додаємо 2 яйця -
Тепер готуємо всі сухі інгредієнти. В окрему миску висипаємо 4 столові ложки какао та 10 г ванільного цукру. Чим темніше і ароматніше какао, тим смачніший вийде наш десерт.
Додаємо ванільний цукор в какао -
До какао і ваніліну додаємо 1 чайну ложку розпушувача.
Додаємо розпушувач -
Добре перемішуємо всі сухі інгредієнти.
Сухі інгредієнти -
Додаємо в чашу блендера всі підготовлені сухі інгредієнти.
Додаємо сухі інгредієнти -
Збиваємо все разом до однорідної маси без грудочок. Ось така глянцева суміш у нас має вийти.
Збита суміш -
Підготовляємо форму для випічки. Якщо робити цей десерт порційним, то необхідно підготувати 2 однакові ємності. Я ж випікала все в одній формі. Застилаємо дно форми папером для випічки.
Форма для десерту -
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виливаємо тісто у форму.
Виливаємо тісто у форму -
Відправляємо форму в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Відправляємо в духовку -
Поки випікається основа для десерту, приготуємо ганаш. Для цього беремо 25 мл молока або вершків, занурюємо в нього шоколад.
Готуємо ганаш -
Відправляємо миску з молоком і шоколадом у мікрохвильову піч буквально на 1 хвилину, до розм'якшення шоколаду.
Відправляємо молоко і шоколад у мікрохвильовку -
Дістаємо шоколад з мікрохвильовки і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
Перемішуємо шоколад з молоком -
Дістаємо основу для десерту з духовки.
Дістаємо основу з духовки -
Перекладаємо основу для десерту на тарілку догори дном і знімаємо папір для випічки.
Знімаємо папір для випічки -
Ще гарячий корж поливаємо зверху ганашем (молоком з шоколадом).
Поливаємо ганашем -
Прикрашаємо десерт на свій смак і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Прикрашаємо десерт -
Зверху прикрасити бананово-шоколадний десерт можна горіхами або тертим шоколадом. Якщо робити пісну версію, то шоколад можна виключити зовсім.
Прикрашаємо десерт -
Подивіться яким ніжним і вологим виглядає шматочок десерту на розрізі.
Бананово-шоколадний десерт без цукру та борошна
Комментарии