Яблочний пиріг зі сметанною заливкою
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на встречу с друзьями на каждый день
Яблочних пирогів ніколи не буває забагато. Ось вам ще один, на мій погляд, дуже вдалий рецепт. Пиріг виходить буквально танучим у роті, дуже ароматним і добре просоченим. При цьому готування не займає багато часу. Чудовий рецепт, щоб додати його до своєї скарбнички. Приготуйте його своїм друзям! Ось буде розмов та захоплень!
Теги
Ингредиенты
- яблука - 5 шт (~ 600 г)
- борошно - 200 г
- яйця - 3 шт
- вершкове масло - 125 г
- цукор - 200 г
- ванільний цукор - 10 г
- лимонний сік - 1 ст л
- вершки - 3 ст л
- розпушувач - 3 ч л
- сіль - 1 щіпотка
- цукор - 200 г
для заливки
- сметана - 200 г
- цукор - 75 г
- яйця - 2 шт
- кукурудзяний крохмаль - 40 г
* кукурудзяний крохмаль можна замінити на ванільний пудинг
Приготовление
Готуємо продукти для пирога. Для цього масло необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Те ж саме стосується і яєць. Яблука підійдуть абсолютно будь-які.
125 г масла кімнатної температури викладаємо в глибоку миску і збиваємо з 200 г цукру.
Далі, по одному вводимо 3 яйця, продовжуємо збивати.
200 г просіяного борошна змішуємо з 3 ч ложками розпушувача і 10 г ванільного цукру. Добре перемішуємо і невеликими порціями вводимо в яєчно-масляну суміш. Збиваємо до однорідності.
Залишилося додати 3 столові ложки вершків. Я брала вершки жирністю 20%, але цілком підійдуть і 10% вершки.
Яблука мию і чищу від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо тоненькими часточками. Обприскуємо 1 столовою ложкою лимонного соку. Це потрібно для того, щоб яблука не потемніли.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо ложкою або лопаткою.
Яблука викладаємо в тісто і трохи вдавлюємо.
У такому вигляді відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Поки готується пиріг, приготуємо сметанну заливку. Для цього в глибокій мисці змішуємо 200 г сметани, 2 яйця, 75 г цукру та 40 г крохмалю.
Через 12 хвилин виймаємо пиріг з духовки і заливаємо його сметанною заливкою. У мене форма була не високою, тому частина заливки залишилася невикористаною. Врахуйте цей момент і беріть форму для випікання повище. Відправляємо пиріг знову у духовку ще на 30-40 хвилин.
Пиріг з такою сметанною заливкою виходить злегка вологим, дуже ніжним і добре просоченим.
Обов'язково дайте цьому яблочному пирогу повністю охолонути у формі і лише потім приступайте до нарізання. Так він збереже свою форму і не буде кришитися.
Комментарии