Рецепт Яблочний пиріг зі сметанною заливкою с фото

Яблочний пиріг зі сметанною заливкою

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на природу на встречу с друзьями на каждый день

Яблочних пирогів ніколи не буває забагато. Ось вам ще один, на мій погляд, дуже вдалий рецепт. Пиріг виходить буквально танучим у роті, дуже ароматним і добре просоченим. При цьому готування не займає багато часу. Чудовий рецепт, щоб додати його до своєї скарбнички. Приготуйте його своїм друзям! Ось буде розмов та захоплень!

Теги

яблоко, яйца, сметана

Ингредиенты

  • яблука - 5 шт (~ 600 г)
  • борошно - 200 г
  • яйця - 3 шт
  • вершкове масло - 125 г
  • цукор - 200 г
  • ванільний цукор - 10 г
  • лимонний сік - 1 ст л
  • вершки - 3 ст л
  • розпушувач - 3 ч л
  • сіль - 1 щіпотка
  • цукор - 200 г

для заливки

  • сметана - 200 г
  • цукор - 75 г
  • яйця - 2 шт
  • кукурудзяний крохмаль - 40 г

* кукурудзяний крохмаль можна замінити на ванільний пудинг

Приготовление

  1. Готуємо продукти для пирога. Для цього масло необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Те ж саме стосується і яєць. Яблука підійдуть абсолютно будь-які.

    Продукти для яблочного пирога
    Продукти для яблочного пирога
  2. 125 г масла кімнатної температури викладаємо в глибоку миску і збиваємо з 200 г цукру.

    Збиваємо масло з цукром
    Збиваємо масло з цукром
  3. Далі, по одному вводимо 3 яйця, продовжуємо збивати.

    Вводимо яйця по одному
    Вводимо яйця по одному
  4. 200 г просіяного борошна змішуємо з 3 ч ложками розпушувача і 10 г ванільного цукру. Добре перемішуємо і невеликими порціями вводимо в яєчно-масляну суміш. Збиваємо до однорідності.

    Додаємо борошно з розпушувачем
    Додаємо борошно з розпушувачем
  5. Залишилося додати 3 столові ложки вершків. Я брала вершки жирністю 20%, але цілком підійдуть і 10% вершки.

    Додаємо вершки
    Додаємо вершки
  6. Яблука мию і чищу від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо тоненькими часточками. Обприскуємо 1 столовою ложкою лимонного соку. Це потрібно для того, щоб яблука не потемніли.

    Обприскуємо яблука лимонним соком
    Обприскуємо яблука лимонним соком
  7. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, розрівнюємо ложкою або лопаткою.

    Викладаємо тісто у форму
    Викладаємо тісто у форму
  8. Яблука викладаємо в тісто і трохи вдавлюємо.

    Викладаємо яблука
    Викладаємо яблука
  9. У такому вигляді відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.

    Пиріг у духовці
    Пиріг у духовці
  10. Поки готується пиріг, приготуємо сметанну заливку. Для цього в глибокій мисці змішуємо 200 г сметани, 2 яйця, 75 г цукру та 40 г крохмалю.

    Готуємо сметанну заливку
    Готуємо сметанну заливку
  11. Через 12 хвилин виймаємо пиріг з духовки і заливаємо його сметанною заливкою. У мене форма була не високою, тому частина заливки залишилася невикористаною. Врахуйте цей момент і беріть форму для випікання повище. Відправляємо пиріг знову у духовку ще на 30-40 хвилин.

    Наливаємо заливку
    Наливаємо заливку
  12. Пиріг з такою сметанною заливкою виходить злегка вологим, дуже ніжним і добре просоченим.

    Яблочний пиріг на розрізі
    Яблочний пиріг на розрізі
  13. Обов'язково дайте цьому яблочному пирогу повністю охолонути у формі і лише потім приступайте до нарізання. Так він збереже свою форму і не буде кришитися.

    Яблочний пиріг зі сметанною заливкою
    Яблочний пиріг зі сметанною заливкою
Оценка 5 / 5 на основе 11461
Домашняя
яблоко, яйца, сметана
PT60M
PT60M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии