Кальцоне з креветками
Рецепт на 16 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Итальянская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Пропоную вам рецепт кальцоне - це такі італійські пиріжки. Робляться вони з того ж тіста, що й піца, а всередину можна покласти все, що завгодно.
Я вирішила зробити кальцоне з креветками в томатному соусі. Сказати, що це було смачно - значить, не сказати нічого! Було божевільно смачно! Чудово! Не пам'ятаю, коли я в останній раз була в такому шаленому захваті.
Всю порцію змели за півгодини. Кальцоне навіть остигнути не встигли.
Я робила кальцоне вперше. Це зовсім не складно, але у мене виникли незрозумілості з розмірами. У тому джерелі, на яке я спиралася, було сказано, що з 500 тіста виходить 4 штуки. Коли я чесно розкатала одну чверть, у мене вийшов ТАКИЙ пиріжище! Його навіть було не перекласти на деко! Тому я вирішила зробити 16 штук поменше. І вийшли зовсім не маленькі пиріжки.
Так що, якщо ви будете робити зовсім маленькими пиріжками, то у вас може вийти не 16, а всі 32 штуки.
Але, скажу я вам, кальцоне - це така смакота, де розмір абсолютно не має значення. Дуже рекомендую спробувати!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- 400 г борошна
- 270 мл теплого молока
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 4 ч. л. цукру
- 2 ст. л. оливкової олії
Начинка:
- 400 г заморожених креветок
- 200 г моцарелли
- 500 мл м'якоті томатів
- базилік
- часник
- сіль, перець
- 1 яйце для змащування (окремо білок і жовток)
- 2-3 ст. л. оливкової олії для верху
Приготовление
-
Для тіста борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення в центрі, всипати туди дріжджі, сіль та цукор, влити молоко та олію. Замісити тісто і залишити в теплому місці на 30 хв.
-
Для начинки м'якоть томатів випарити на сковороді до загущення, додати часник, базилік, сіль та перець.
-
Всипати розморожені креветки і готувати ще хвилини 3.
-
Моцареллу натерти. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток збити з декількома ч. ложками води.
Тісто розділити на 16 кульок. Кожну розкатати в коло, викласти на половинку кола трохи сиру і трохи томатного соусу з креветками (1-2 ст. л.). Краї тіста змастити збитим білком.
-
Скласти корж навпіл, краї притиснути виделкою.
Змастити верх пиріжків збитим з водою жовтком і наколоти виделкою.
-
Пекти 10-12 хв при t-220С (краще в режимі з конвекцією).
-
Готові кальцоне змастити оливковою олією.
Подавати теплими, але й холодні вони теж дуже смачні!
Смачного!
Комментарии
На вид смотрится аппетитно!
Очень привлекательный рецепт