Рецепт Кальцоне з креветками с фото

Кальцоне з креветками

Рецепт на 16 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать Итальянская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Пропоную вам рецепт кальцоне - це такі італійські пиріжки. Робляться вони з того ж тіста, що й піца, а всередину можна покласти все, що завгодно.

Я вирішила зробити кальцоне з креветками в томатному соусі. Сказати, що це було смачно - значить, не сказати нічого! Було божевільно смачно! Чудово! Не пам'ятаю, коли я в останній раз була в такому шаленому захваті.

Всю порцію змели за півгодини. Кальцоне навіть остигнути не встигли.

Я робила кальцоне вперше. Це зовсім не складно, але у мене виникли незрозумілості з розмірами. У тому джерелі, на яке я спиралася, було сказано, що з 500 тіста виходить 4 штуки. Коли я чесно розкатала одну чверть, у мене вийшов ТАКИЙ пиріжище! Його навіть було не перекласти на деко! Тому я вирішила зробити 16 штук поменше. І вийшли зовсім не маленькі пиріжки.

Так що, якщо ви будете робити зовсім маленькими пиріжками, то у вас може вийти не 16, а всі 32 штуки.

Але, скажу я вам, кальцоне - це така смакота, де розмір абсолютно не має значення. Дуже рекомендую спробувати!

Теги

креветки, сыр, помидоры

Ингредиенты

Тісто:

  • 400 г борошна
  • 270 мл теплого молока
  • 1,5 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 4 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. оливкової олії

Начинка:

  • 400 г заморожених креветок
  • 200 г моцарелли
  • 500 мл м'якоті томатів
  • базилік
  • часник
  • сіль, перець
  • 1 яйце для змащування (окремо білок і жовток)
  • 2-3 ст. л. оливкової олії для верху

Приготовление

  1. Для тіста борошно просіяти гіркою, зробити поглиблення в центрі, всипати туди дріжджі, сіль та цукор, влити молоко та олію. Замісити тісто і залишити в теплому місці на 30 хв.

    приготувати тісто
    приготувати тісто
  2. Для начинки м'якоть томатів випарити на сковороді до загущення, додати часник, базилік, сіль та перець.

    приготувати томатний соус
    приготувати томатний соус
  3. Всипати розморожені креветки і готувати ще хвилини 3.

    додати креветки
    додати креветки
  4. Моцареллу натерти. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток збити з декількома ч. ложками води.

    Тісто розділити на 16 кульок. Кожну розкатати в коло, викласти на половинку кола трохи сиру і трохи томатного соусу з креветками (1-2 ст. л.). Краї тіста змастити збитим білком.

    викласти начинку на тісто
    викласти начинку на тісто
  5. Скласти корж навпіл, краї притиснути виделкою.

    Змастити верх пиріжків збитим з водою жовтком і наколоти виделкою.

    викласти пиріжки на деко
    викласти пиріжки на деко
  6. Пекти 10-12 хв при t-220С (краще в режимі з конвекцією).

    випікати 10 хв
    випікати 10 хв
  7. Готові кальцоне змастити оливковою олією.

    Подавати теплими, але й холодні вони теж дуже смачні!

    кальцоне готові
    кальцоне готові

    Смачного!

Оценка 5 / 5 на основе 9118
Домашняя
креветки, сыр, помидоры
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Gala
Gala

На вид смотрится аппетитно!

СССР
СССР

Очень привлекательный рецепт